Energie

Grupul polonez KENO, producător şi distribuitor de instalaţii fotovoltaice, cu afaceri de peste 575 mil. euro, intră pe piaţa din România

Grupul polonez KENO, producător şi distribuitor de...

Autor: Cristina Bellu

20.04.2023, 13:50 518

Grupul polonez KENO, unul dintre cei mai mari producători şi distribuitori europeni de echipamente fotovoltaice complete, a deschis o filială în România prin intermediul căreia urmează să distribuie pe piaţa locală mărcile proprii de panouri şi pompe de căldură.

Portofoliul companiei cuprinde branduri care acoperă cei mai importanţi producători în domeniul energiei fotovoltaice precum Huawei, Sharp, Longi, Jinko, Fronius, LG, Trina, Viessmann, Bosh şi alţii.

„Cu un minim efort din partea clienţilor noştri este posibilă configurarea diferitelor sisteme integrate fotovoltaice şi plasarea cu uşurinţă a oricărei comenzi, indiferent de complexitatea acesteia” spune Michal Ludwikowski, Director de Dezvoltare Keno Group.

Potrivit acestuia, din depozitul Keno Energy, situat în CTP Park Bucureşti - Dragomireşti Deal, cu o suprafaţă de peste 2.200 metri pătraţi, pleacă panouri fotovoltaice, tablouri de distribuţie, invertoare, sisteme de montaj, pompe de căldură, carport-uri, sisteme de stocare a energiei şi încărcare a vehiculelor electrice.

Începând cu luna mai, trainerii companiei vor susţine cursuri de formare pentru instalatorii certificaţi ANRE şi nu numai, prin care partenerii îşi vor putea însuşi atât noţiuni tehnice generale, cât şi avansate, din domeniul energiei regenerabile, obţinând cunoştinţe teoretice şi practice de bază despre funcţionarea sistemelor fotovoltaice. De asemenea, vor învăţa cum să dimensioneze şi să implementeze un proiect fotovoltaic integrat, dar şi cum să asigure mentenanţa acestuia.

KENO este un grup de companii înfiinţat în 2008 în Polonia, care activează în domeniul industriei energiilor regenerabile, impunându-se drept unul dintre principalii producători şi distribuitori autorizaţi de instalaţii fotovoltaice complete, de pe piaţa europeană. Grupul este activ pe toate pieţele europene, cu birouri în şapte ţări: Germania, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Ungaria, Republica Cehă şi România.

În 2022, afacerile grupului au depşit 575 de milioane de euro, care s-au tradus în peste 1.026 MW module fotovoltaice livrate şi 1.326 MW invertoare, ajungând la o suprafaţă totală de depozitare de peste de 48.000 metri pătraţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO