Energie

Hidroelectrica nu reuşeşte să vândă nici hidrocentrale, nici energie

Hidroelectrica nu reuşeşte să vândă nici...

Autor: Roxana Petrescu

31.01.2014, 00:06 681
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România în funcţie de capacitatea instalată, a vândut numai 3 mici hidrocentrale din cele 14 pe care le-a scos la o licitaţie organizată în perioada 23-24 ianuarie şi a încasat doar 2,5 milioane de euro din cele 10,4 milioane de euro care ar fi intrat în buzunarele companiei dacă ar fi reuşit să vândă tot ce şi-a propus.
 
„Procesul de vânzare a microhidrocentralelor deţinute de către Hidroelectrica a continuat cu o nouă licitaţie publică cu strigare, care s-a desfăşurat în zilele de 23 şi 24 ianuarie 2014, în cadrul căreia s-au vândut două pachete de active, la o valoare totală de 11,2 milioane de lei (circa 2,5 milioane euro). Pentru pachetul care grupează microhidrocentralele Capra 2 şi Capra 3, jud. Neamţ, ofertantul câştigător este firma ThreePharm SRL din Târgu Mureş, iar pentru MHC Barnar, jud. Suceava, ofertantul câşti­gă­tor este firma italiană Idro­e­nergia“, au spus reprezentanţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO