Energie

Omul care a făcut din Petrom un jucător în piaţa energiei se retrage şi din consiliul de supraveghere al companiei. Cine vine în locul său?

Omul care a făcut din Petrom un jucător în piaţa energiei se retrage şi din consiliul de supraveghere al companiei. Cine vine în locul său?
04.01.2012, 17:32 818

Petrom, cea mai mare companie din România, are de la începutul acestui an un nou membru în consiliul de supraveghere în persoana lui Gerald Kappes, fost membru al directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de gaze şi energie în perioada 2008-2010. Kappes va ocupa funcţia de membru interimar şi-l înlocuieşte pe Werner Auli, fost membru al consiliului de admnistraţie al OMV şi responsabil pentru divizia de gaze şi energie la nivel de grup, care a renunţat anul trecut la funcţiile sale din motive de sănătate.

Auli s-a retras după o activitate de 25 de ani în cadrul OMV. În mandatul său, Petrom a făcut primii paşi în producţia de energie electrică, investind aproape 600 de milioane de euro într-un parc eolian de 45 de MW în comuna dobrogeană Dorobanţu şi într-o centrală pe gaze de 860 de MW la Brazi.

Schimbarea lui Auli din funcţia de membru al consiliului de supraveghere al Petrom a avut loc pe data de 1 ianuarie 2012 şi este valabilă până la următoarea întrunire a adunării generale a acţionarilor.

În prezent, Kappes deţine funcţia de chief technology officer în cadrul grupului OMV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO