Energie

Presa din Grecia: Tranzacţia prin care PPC urmează să preia activele Enel România, pe ultima sută de metri. ”Este o chestiune de câteva zile până la semnarea unui acord”

Presa din Grecia: Tranzacţia prin care PPC urmează să...

Autor: Ştefan Stan

06.03.2023, 09:16 639

Ar fi rămas o chestiune de câteva zile până la finalizarea procesului de due diligence şi semnarea unui acord între PPC şi compania italiană Enel pentru achiziţionarea Enel România, potrivit publicaţiei elene Mononews. 

Tranzacţia implică achiziţia a 100% din activele controlate de Enel în România, în reţelele de distribuţie, achiziţia de furnizare şi producţia de energie regenerabilă, activităţi la care Enel România participă cu procente de 51% până la 100%. PPC va achiziţiona managementul în toate activităţile.

Conform celor mai recente informaţii, Enel România este estimată cu o valoare de piaţă de 1,9 miliarde de euro şi o valoare a capitalului propriu de 1,3 miliarde de euro. Pentru a finanţa achiziţia, PPC a demarat discuţii cu băncile sistemice naţionale greceşti (Eurobank, Alpha Bank, Piraeus, Ethniki), pentru posibila încheiere a unui împrumut sindicalizat pe termen lung , în valoare de aproximativ 800 de milioane de euro.

PPC va finanţa astfel preţul de 1,3 miliarde de euro, cu împrumuturi de 800 de milioane de euro şi capitaluri proprii de 500 de milioane de euro, şi va contracta împrumuturi pentru activitatea ENEL în România, în valoare de aproximativ 550-600 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO