Companii

Excelent raporteaza un profit de 2 mil. euro

07.11.2005, 17:51 15

Producatorul de ciocolata Kandia-Excelent a inregistrat pe primele noua luni ale acestui an un profit net de aproape 2 mil. euro, in crestere cu peste 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in contextul in care vanzarile au crescut cu 14%.

Astfel, potrivit rapoartelor publicate de companie pe Bursa, profitul net pe primele trei trimestre a fost de aproape 7 mil. lei noi (1,9 mil. euro), fata de 5 mil. lei noi (1,2 mil. euro) in aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea corespunde unei cresteri de 53,3% in euro.

In acelasi interval, cifra de afaceri a companiei a fost de 85 de milioane de lei noi (23,5 mil. euro), fata de 84,3 mil. lei noi (20,7 mil. euro), in aceeasi perioada a anului trecut.

Anul trecut, compania a realizat o cifra de afaceri de circa 30 mil. euro si un profit net de 1,5 milioane de euro. Compania a anuntat la inceputul acestui an ca urmareste atingerea unei cifre de afaceri anuale de 44 mil. $ (35 mil. euro).

Excelent a fuzionat anul trecut cu producatorul de ciocolata Kandia Timisoara.

Compania produce marcile de ciocolata si bomboane de ciocolata Kandia si Laura. Kandia-Excelent este listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti.

georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO