Companii

Familia Tudorache preia controlul Montero

20.11.2007, 19:31 43

Familia Tudorache a preluat de la compania slovena Monteko 38% din titlurile distribuitorului de medicamente Montero, ajungand in prezent la o participatie de 76%.
Achizitia a fost derulata prin intermediul Newarch Investments, un vehicul de investitii inregistrat in Cipru controlat de familia Tudorache.
"Newarch a fost infiintat anul trecut in noiembrie si este in proces de preluare a tuturor actiunilor familiei Tudorache din firmele din grupul Montero. Newarch a ajuns pana acum la 76% din actiunile Montero, pentru a avea flexibilitate in extinderea regionala. Partea slovena (Monteko - n.red.) a iesit complet", a afirmat Radu Tudorache. Anterior acestei tranzactii, familia Tudorache detinea 38% din actiuni, restul fiind in posesia unor persoane fizice care detin sub 5% din titluri, potrivit datelor de la Registrul Comertului.
Recent, Montero a preluat distribuitorul farma Tamisa Trading intr-o tranzactie in care plata efectiva a fost conditionata de realizarea unor indicatori de performanta intr-un interval de 12 luni. Radu Tudorache spune ca acesti indicatori au fost realizati urmand sa plateasca intre 0,3 si 0,5 din cifra de afaceri realizata de Tamisa, de 30 mil. euro.
Daca se aplica acelasi algoritm de calcul, rezulta ca participatia preluata de la Monteko ar valora peste 10 mil. euro. Radu Tudorache nu a dorit sa ofere informatii in acest sens. Compania aparuta in urma fuziunii Montero-Tamisa vizeaza o cifra de afaceri de 100 mil. euro in acest an.
Newarch Investments, noua entitate care controleaza afacerile familiei Tudorache pe piata locala, grupeaza 15 divizii cu activitati atat in domeniul farmaceutic, cat in real estate, structurate in doua business unit-uri.
"Aceasta noua structura ne va permite sa trecem la stadiul de jucator regional. Scopul este ca fiecare afacere sa fie intre primii trei jucatori din domeniul respectiv. Daca acest lucru nu se va intampla, atunci vom renunta la acea afacere. Ne-am propus sa crestem prin achizitii, deoarece organic este mai dificil", a spus Radu Tudorache.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO