Companii

Fan Courier ajunge la 50 milioane de euro. „Ne-am atins ţinta de vânzări“

Autor: Mirabela Tiron

15.12.2011, 00:00 83

Compania de curierat Fan Courier, controlată de Neculai Mihai, Adrian Mihai şi Felix Pătrăşcanu, va finaliza anul acesta cu afaceri de 50 de milioane de euro, cu 11% mai mult faţă de nivelul de anul anterior. "Ne-am atins targetul pe anul acesta. 2012 cred că este mai plin de incertitudini în condiţiile crizei economice. Prognozăm o creştere a afacerilor cuprinsă între 5% şi 10%", a declarat Adrian Mihai, unul dintre cei trei acţionari.

Fan Courier expediază colete şi plicuri pentru clienţi din domeniul imobiliar, IT, industria auto, leasing, industria alimentară şi altele, 90% din clienţi fiind persoane juridice. În medie, într-o lună compania are 1,2 milioane de expediţii de colete, în lunile noiembrie şi decembrie ajungând la 1,3 milioane de expediţii.

"Pentru 2012 principalul obiectiv este creşterea bazei de clienţi cu un volum mai mic de trimiteri". Mai mult, Adrian Mihai a precizat că dacă anul acesta compania a investit în benzi de sortare colete şi plicuri, în 2012 va investi în IT şi în angajaţi. Fan Courier operează pe o piaţă estimată anul trecut la 200 milioane de euro, în care cei mai mari jucători, alături de compania cu capital autohton, sunt TNT, Cargus, DHL, DPD şi TCE Logistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO