Companii

Fan Courier, la final cu investiţii de 25 mil. euro

Autor: Mirabela Tiron

22.09.2011, 00:03 868

Cei trei acţionari ai companiei din curierat Fan Courier, Neculai Mihai, Adrian Mihai şi Felix Pătrăşcanu, au investit

5 mil. euro anul acesta într-o bandă de sortare plicuri, dar şi într-una de sortare colete. Cumulat din 2008 şi până în prezent, compania a derulat investiţii totale de 25 mil. euro, care includ pe lângă benzile de sortare plicuri şi colete şi sumele implicate de infrastructura IT.

"Deşi am trecut printr-un disconfort din cauza crizei, în final a fost o decizie bună să investim în dezvoltarea afacerii din 2008 până în prezent", a spus Felix Pătrăşcanu.

Ieri, compania a pus în funcţiune o bandă de sortare plicuri, cea mai nouă investiţie, de un milion de euro.

Tot anul acesta compania a investit 4 mil. de euro într-o bandă de sortare colete. Fan Courier, una dintre cele mai mari com­pa­nii de curierat cu capital autohton, a fina­lizat pri­mul semestru cu o cifră de afaceri de 105 mil. lei (25 mil. euro), în creş­tere cu circa 14%. Com­­pania are zilnic 60.000 de ex­pediţii către 2.100 de loca­lităţi, potrivit oficialilor.

Fan Courier expe­diază colete şi plicuri pentru clienţi din do­me­niul imobiliar, IT, indus­tria auto, leasing, industria ali­mentară şi altele, 90% din clienţi fiind persoane ju­ridice. Aproape 10% din veni­turile companiei provin din contractele semnate cu magazinele online de tipul eMag sau Studio Moderno, firmele care fac comerţ online având de la an la an o contribuţie mai mare în cifra de afaceri a Fan Courier.

Compania opereză cu o flotă formată din 1.500 de maşini, potrivit ultimelor date disponibile. La începutul acestui an compania de curierat a inaugurat noul sediu din Bucureşti (aflat în aproapiere de Şoseaua de Centură), o investiţie de 15 mil. euro realizată din fondurile proprii ale companiei.

Acest centru, de 30.000 de metri pătraţi, cuprinde atât birourile angajaţilor, cât şi un sediu în care se sortează co­letele. Fan Courier operează pe o piaţă estimată anul trecut la 200 milioane de euro, în care cei mai mari jucători, alături de compania cu capital autohton, sunt TNT, Cargus, DHL, DPD şi TCE Logistică.

Anul trecut, Fan Courier a obţinut o ciră de afaceri de 189,7 mil. lei (circa 45 de mil. euro), în creştere cu 13% în lei faţă de nivelul de anul anterior, potrivit reprezentanţilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO