Companii

Faurecia isi extinde capacitatile de productie cu 40%

16.10.2007, 21:09 137

Francezii de la Faurecia intentioneaza sa deschida o noua hala de productie in localitatea Victoria (Brasov) si vor sa ajunga la 1.000 de angajati pana anul viitor.
Compania Faurecia Seating Talmaciu, parte a grupului francez Faurecia, unul dintre primii zece furnizori mondiali de echipamente pentru industria de automotive, intentioneaza ca pana la inceputul anului viitor sa investeasca aproximativ 2,3 mil. euro in extinderea capacitatilor de productie cu 40% fata de momentul actual.
"Intentia noastra este sa extindem punctul de productie din judetul Sibiu, precum si sa deschidem un nou punct de lucru in localitatea Victoria, judetul Brasov. Hala din Victoria va avea o suprafata de 700 de metri patrati si va fi intr-o locatie inchiriata, deoarece vrem sa vedem mai intai daca piata muncii evolueaza bine si de-abia apoi sa decidem daca vom investi in constructia unei fabrici", a declarat pentru ZF Transilvania, Lazar Michel, director general al Faurecia Seating Talmaciu.
Potrivit acestuia, proiectele de extindere vor genera o crestere de personal de aproximativ 50%, pana la aproape 1.000 de angajati. In 2003, cand au fost lansate operatiunile in Romania, in fabrica lucrau 34 de angajati, in acest moment, ajungandu-se la un numar de peste 600 de angajati.
Compania a realizat pe primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 17,8 mil. euro, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Aceasta evolutie se datoreaza in principal, cresterii volumului comenzilor pentru produsele existente deja in portofoliul nostru, precum si introducerii unor noi proiecte pentru Peugeot si Audi A3", a precizat Lazar Michel.
Acesta a mai spus ca in a doua parte a anului, cresterea cifrei de afaceri va fi de 15%, datorita reducerii activitatii in luna august. Conducerea companiei estima pentru 2007, obtinerea unei cifre de afaceri de 45 de milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul trecut.
In 2006, compania a realizat o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, in crestere cu 69,5% fata de 2005. Faurecia produce in Romania huse pentru scaunele Toyota, Audi si Peugeot.
Pe plan mondial, grupul Faurecia a realizat pe primele trei luni din 2007 vanzari de 6,51 miliarde de euro, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Grupul opereaza in 160 de locatii in 28 de tari, iar in 2006 a inregistrat vanzari totale de peste 11,6 miliarde de euro.
Ca urmare a acestor rezultate, oficialii grupului estimeaza ca in acest moment Faurecia se situeaza pe locul doi in topul celor mai mari furnizori europeni de echipamente pentru industria de automotive si pe locul noua la nivel mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO