Companii

Fiat Scudo, rezolvarea italiana pentru vacante

Fiat Scudo, rezolvarea italiana pentru vacante

Fiat Scudo Combi

23.04.2008, 14:14 18

Principala utilitate a unui automobil de 9 locuri? Primul atu este bineinteles spatiul, dupa care urmeaza si solutia pentru evadarea din cotidian spre destinatii pentru vacanta sau pentru o familie care depaseste 4 membri. Prima impresie este corecta si in urma analizei in profunzime a proprietatilor modelului.
Scudo Panorama, modelul pro-ducatorului italian Fiat pentru seg-mentul automobi-lelor de familie, este bazat pe versiunea utilitara si este echipat cu 8 locuri pentru pasageri, fara a uita insa de spatiul aferent ba-gajelor, de minim 770 de litri, in aceasta configuratie. Pentru un plus de spatiu ban-chetele din randul doi si trei se de-taseaza relativ usor, fiind fixate in podea printr-un sistem de cleme.
In cadrul criteriilor analizate la achizitie, in afara de volumul ce poate fi transportat trebuie considerat si designul, atat cel exterior, ce prezinta un dinamism de obicei strain modelelor din segment, cat si cel interior, gandit pentru ergonomia pasagerilor si drumuri de mai mult de 200 de kilometri.
Desi pare greu de condus, fiind o masina cu peste 5 metri lungime, Scudo a dovedit o manevrabilitate chiar peste a unor modele din segmentul compact. Modelul testat a fost echipat cu motorizarea de 2 litri diesel si 120 de cai-putere, in gama fiind disponibila si motorizarea de 1,6 litri diesel si 90 de cai-putere. Consumul in parcurs mixt
s-a apropiat de cel indicat de producator, fiind de 9,5 litri/100 km.
Ambele versiuni sunt completate de o cutie de viteze in sase rapoarte, bine etajate astfel incat, chiar si in parcurs in sarcina motorul nu intam-pina goluri de pu-tere.
Pretul modelului testat ajunge, potrivit Autoitalia importatorul Fiat in Romania, la 23.990 de euro cu TVA inclusa si include echiparea de top a gamei. Cea mai ieftina varianta a Scudo Panoramic este reprezentata de configuratia cu 6 locuri si motor de 1,6 litri, ce incepe de la 21.872 de euro cu TVA inclusa.
Manevrabilitatea, chiar si in spatii aglomerate, este realizata facil, in principal datorita suprafetei vitrate mari, iar parcarea este realizata cu ajutorul celor doua randuri de oglinzi retrovizoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO