Companii

Finlandezii de la Kaleva Travel, care au o agenţie de turism pe piaţa locală, preluaţi de CWT

Autor: Mirabela Tiron

08.02.2011, 23:32 131

Compania de travel management Carlson Wagonlit Travel (CWT), cuafaceri de 21,4 miliarde de dolari la nivel mondial şi care esteprezentă în peste 150 de ţări din toată lumea, a achiziţionatcompania de turism finlandeză Kaleva Travel, un business de 450 demilioane de dolari, ce operează o agenţie de turism şi pe piaţaromânească.

"Impactul pe care îl va avea această tranzacţie va fi unul de tippozitiv, care se va reflecta şi în businessul de pe piaţaromânească. Agenţia Kaleva Travel a avut anul trecut vânzăriestimate la 7 milioane de euro", a declarat Carmen Alexandru,managing director al Kaleva Travel din România, în care lucrează 20de angajaţi. Pentru anul acesta, Kaleva Travel aşteaptă vânzări maimari cu până la 15%. Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la2,5 milioane de lei în 2009, iar pierderile la aproape 93.000 delei, potrivit datelor oficiale de la Registrul Comerţului. Uneleagenţii de turism raportează drept cifră de afaceri doarcomisioanele încasate şi nu valoarea totală a vânzărilor. Pe piaţaagenţiilor de turism din România, cei mai mari jucători sunt HappyTour, Eximtur, Marshal Turism, Aerotravel Lufthansa City Center şialţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO