Companii

Fuziunea dintre Alprom si Alro Slatina a intrat in linie dreapta

26.05.2004, 00:00 27

Administratorul unic al combinatului de prelucrare a aluminiului Alprom Slatina a convocat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor pentru a  analiza fuziunii prin absorbtia Alprom de catre Alro Slatina. La aceasta reuniune, din data de 10 iunie  au dreptul sa participe toti actionarii inscrisi   in registrul actionarilor la sfarsitul zilei de 1 iunie.
Alro Slatina detine in prezent 85,4% din actiunile Alprom, cele doua companii fiind controlate de casa americana de comert Marco International.
Actionarii Alro si cei ai Alprom si-au dat la sfarsitul lunii aprilie a anului trecut  acordul de principiu privind fuziunea celor doua companii.
 In urma definitivarii operatiunii de fuziune, grupul metalurgic Alro - Alprom se asteapta la  o crestere a vanzarilor in acest an pana la 400 milioane dolari, comparativ cu cele 350 milioane dolari aferente anului trecut.
Alprm a incheiat anul trecut cu o pierdere de 179,8 miliarde lei (5,4 milioane dolari), in ciuda cresterii cu 20% a cifrei de afaceri care a atins 2.390 miliarde lei(72 milioane dolari).
Actiunile Alprom sunt listate la Bursa Electronica RASDAQ, capitalizarea bursiera a companiei fiind de 34,4 milioane dolari. Ultimul pret de tranzactionare a fost de 53.000 de lei .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO