Companii

GFR, cel mai mare transportator de marfă pe calea ferată, ţinteşte afaceri de circa 1,3 mld. lei în 2024: „Avem în plan investiţii în modernizarea şi achiziţia de material rulant, dar şi în facilităţi de transbordare a mărfurilor“

GFR, cel mai mare transportator de marfă pe calea...

Autor: Mirabela Tiron

24.05.2024, 10:00 104

A construit un terminal de transbordare a cerealelor în localitatea Dorneşti, judeţul Suceava, la frontiera cu Ucraina, o investiţie de 10 milioane de euro.

Grup Feroviar Român, cea mai importantă com­pa­nie a grupului Grampet, liderul pieţei de transport marfă pe calea ferată, estimează o cifră de afaceri de 1,28 mld. lei anul acesta, în creştere faţă de 1,05 miliarde de lei anul trecut, potrivit oficialilor companiei. Pentru acest an, grupul are în plan investiţii în modernizarea şi achiziţia de material rulant, dar şi în facilităţi de trans­bordare a mărfurilor.

„Cel mai impor­tant proiect de in­vestiţii este construc­ţia unui terminal de transbordare a cerea­le­lor la frontiera cu Ucraina, în locali­tatea Dorneşti, ju­de­ţul Suceava. După o in­vestiţie de 10 mili­oane de euro, acesta este cel mai mare ter­minal de trans­bor­da­re a produselor agri­cole din Europa“, au trans­mis pentru ZF oficialii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24