Companii

Grupul Laoun si RC Global Brands au preluat Combavi Buftea

07.08.2008, 20:38 248

Grupul Laoun si RC Global Brands Limited au preluat controlul Combavi, cumparand miercuri, pe Rasdaq, mai multe pachete de actiuni, reprezentand 95% din actiunile firmei din Buftea, pentru 20,7 milioane lei (5,9 milioane euro). Titlurile au fost cumparate prin intermediul a cinci tranzactii, la pretul de 0,68 lei, cotatie de 5,2 ori peste referinta. Actiunile au fost preluate de la omul de afaceri libanez Saddiq Q.H. Abu Seedo, care controla anterior tranzactiei 75,06% din actiuni, si de la firma Waref-Rom (15,59%). Preluarea Combavi a fost autorizata marti de Consiliul Concurentei, cand institutia a aprobat si preluarea controlului in comun al firmelor Euro-Casa Prod, Toneli Holding si, implicit, a Avicola Gaesti, controlata de Toneli Holding. Combavi are un capital de 3,2 milioane lei, impartit in 32 de milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei pe unitate. Actionarii Laoun detin actiuni si la producatorul de carne de pasare Agrisol International din judetul Prahova.
Youssef Laoun si Charbel Laoun au impreuna o participatie de 50% din capitalul Agrisol, potrivit datelor Registrului Comertului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO