Companii

Hotel Holiday Inn de 10 mil.$ la Otopeni

04.08.2000, 00:00 39



Hotelul Holiday Inn Bucharest Airport, investitie de zece milioane de dolari a societatii Comtel Focus SA, va fi deschis in toamna acestui an, urmand sa functioneze in baza unui contract de management incheiat cu grupul hotelier Bass Hotels&Resorts, care opereaza cateva dintre cele mai prestigioase marci din lume, intre care si Holiday Inn.

Situat in apropierea aeroportului international Otopeni, hotelul va dispune, pentru inceput, de 108 camere, alte 36 avand rolul de executive floor. La acestea se adauga sali de conferinte, un restaurant si un bar. "Mai raman doua etaje a caror destinatie urmeaza sa fie stabilita. Acestea vor fi transformate in camere, sau vor fi amenajate pentru alte scopuri", a declarat Elena Tatu, director de marketing si vanzari al hotelului. Hotelul Holiday Inn se va adresa, in special, turistilor de afaceri sau aflati in tranzit.

Societatea Comtel Focus are ca actionari cetateanul strain Nimrod Sofert cu 50%, Romanian Investment Fund (25%) si Romanian American Enterprises Fund (25%). Bass Hotels&Resorts, subsidiara a grupului britanic Bass Plc, opereaza mai multe branduri, intre care Inter-Continental, Crowne Plaza, Holiday Inn si Staybridge Suites. Cele peste 2.900 de hoteluri din lume ale gigantului britanic gazduiesc, anual, circa 150 de milioane de clienti.

In toamna acestui an se va deschide si cel mai mare hotel din Romania, Marriott Grand Hotel unde investitia este estimata la aproape 180 de mil. de dolari.

Societatea Companiilor Hoteliere Grand SRL, proprietarii complexului, are drept actionari grupul austriac Ilbau Holding, cu 55% din pachetul de actiuni, ONT Carpati cu 30% si Overseas Alliance cu 15%. Grupul hotelier Marriott asigura managementul pe o perioada de 30 ani din momentul inceperii constructiei hotelului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO