Companii

Hyundai Auto si-a bugetat afaceri de 260 mil. euro

Hyundai Auto si-a bugetat afaceri de 260 mil. euro

Hyundai i10 are un pret de pornire de 6.690 de euro fara TVA

18.04.2008, 21:01 24

Hyundai Auto Romania, divizia grupului Tiriac Auto, care detine importul marcii coreene, estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de 260 de milioane de euro, in crestere cu aproape 45% fata de nivelul inregistrat in 2007.
"Cifra de afaceri pe care o estimam in acest an este de 260 milioane euro, fata de 180 mil. euro anul trecut, principalii factori de crestere fiind noile modele pe care le vom lansa in acest an, precum si imbunatatirea retelei de distributie si service", a declarat, Narcis Ghita, directorul Hyundai Auto Romania.
Potrivit oficialilor Hyundai Romania targetul de vanzari pentru acest an este de 19.500 de unitati, in crestere cu peste 50% in comparatie cu anul precedent.
Pana la sfarsitul acestui an marca Hyundai va avea 20 de centre auto integrate, cu facilitati de vanzare, service, piese si accesorii, fata de noua amplasamente de acest fel in prezent. Incluzand si cele noua centre auto integrate, Hyundai are in Romania, in total, 60 de showroomuri si 10 service-uri. Directorul Hyundai Romania a mai spus ca vanzarile marcii Hyundai vor fi afectate de taxa auto, mai ales in ceea ce priveste automobilele ieftine, de 10.000 de euro.
"Pentru clientul care cauta o masina in plaja 7.000-12.000 de euro, fiecare 100 de euro in plus conteaza, iar unii ar putea alege un second-hand. Pe aceasta piata este inca loc de crestere.
Noi vom incerca sa ducem o strategie de vanzari mai bine definita pentru atragerea clientilor care vizeaza masini de 10.000 de euro", a explicat Narcis Ghita.
Gama modelelor Hyundai a fost completata la mijlocul acestei saptamani cu noul i10, model de clasa mini care are un pret de pornire de 6.690 de euro, fara TVA. Principalii competitori pe piata locala sunt Chevrolet Spark, Fiat Panda, Peugeot 107 si Toyota Aygo. Vanzarile acestuia au fost de 57 de unitati in luna martie. Celelalte sase modele pe care le va lansa Hyundai Auto Romania in acest an sunt vehiculul comercial TQ, care va fi lansat in luna mai alaturi de monovolumul La Vita si limuzina, versiunea break a compactului i30, SUV-ul Veracruz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO