Companii

Importatorul DAF nu vede cresteri nici in acest an

Importatorul DAF nu vede cresteri nici in acest an
12.03.2009, 16:34 61

Compania EVW Holding din Cluj, importator si distribuitor al camioanelor DAF in Romania, estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 120 mil. euro, in scadere cu 11% fata de anul trecut.

Compania clujeana a incheiat exercitiul fiananciar 2007-2008 cu vanzari totale de 135 mil. euro, in scadere cu 10% fata de anul financiar precedent.
"Scaderea cifrei de afaceri anul trecut in comparatie cu anul 2007 nu implica si scaderea profitului companiei noastre. Ca strategii de dezvoltare pentru acest an intentionam sa diversificam activitatiile de service", a declarat Timotei Giurgi, directorul general EVW Holding. In 2007 firma clujeana a obtinut vanzari totale de 150 mil. euro, in crestere cu 50% fata de anul 2006, cand cifra de afaceri realizata de EVW Holding a fost de 100 mil. euro.
"Valoarea pietei de camioane din 2008 nu o putem estima in acest moment, dar ca si numar de unitati comercializate pe piata, discutam de o scadere de peste 20 % fata de 2007. Pentru acest an estimarile noastre prevad o noua reducere cu aproximativ 15-20 % a volumului de piata fata de anul trecut", a afirmat directorul general EVW Holding.
EVW Holding si-a planificat pentru acest an un program de investitii de aproximativ 20 mil. euro, ce vizeaza finalizarea celui de-al doilea punct de lucru al companiei din Cluj si demararea lucrarilor de constructie pentru alte doua centre de vanzari si service in orasele Brasov si Constanta.
"Am achizitionat anul trecut terenuri in Cluj, Brasov si Constanta in vederea dezvoltarii unor centre de vanzari. Lucrarile de constructie la punctul de lucru din localitatea Gilau, judetul Cluj, au fost demarate in luna septembrie a anului trecut si estimam ca vom putea deveni operationali din vara acestui an. Tot in acest an vom demara constructia punctelor de vanzari din Brasov si Constanta, investitii pe care estimam sa le finalizam pana la finele anului 2010", a declarat Timotei Giurgi. Potrivit reprezentantilor companiei clujene, suprafata desfasurata a viitorului centru de vanzari de la Gilau va fi de 5.200 de metri patrati, firma clujeana detinand in zona un teren de aproximativ 4,5 hectare. Investitia in centrul de vanzari de la Brasov va depasi 4 milioane de euro si va fi demarata concomitent cu cea de la Constanta.
Planurile de extindere ale companiei EVW Holding in acest an prevad si constructia unui centru de vanzari in Iasi care nu va include si partea de vanzari. Anul trecut compania si-a bugetat investitii de circa 14 mil. euro pentru dublarea capacitatilor de service de la punctul de vanzari din Arad, extinderea centrului de service din Constanta, a inaugurat un centru de vanzari in Craiova, a demarat constructia punctului de lucru din Gilau, judetul Cluj, si a achizitionat mai multe terenuri. "Activitatea companiei noastre, care consta in principal in intretinerea si reparatiile de camioane si comercializarea diferitelor tipuri de anvelope si piese auto, nu este afectata de recesiunea financiara si estimam ca vom creste in acest an activitatile pe acest segment, chiar daca vanzarile de camioane sunt in scadere. Exista in momentul de fata o panica financiara pentru firmele care au luat credite bancare si nu le pot sustine".
Cele mai bine vandute unitati in 2008 au fost camioanele din gama CF, modelele DAF CF 85 si din gama XF, modelele DAF CF 105. Modele noi lansate pe piata romaneasca anul trecut au fost autocamioanele DAF CF, masini fabricate pentru transportul de marfa intern si international pe distante mici si noua serie DAF LF pentru distributia locala si regionala a diferitelor produse. Cei mai importanti competitori ai firmei EVW Holding pe segmentul autocamioanelor DAF sunt Mercedes-Benz si Volvo.
"Chiar daca in prezent vanzarile de camioane sunt afectate de evolutia pietei constructiilor, estimam ca investitiile majore in infrastructura se vor debloca in partea a doua a anului in curs, iar comertul cu autocamioane se va relansa. Necesitatea clientiilor nostri in ceea ce priveste servicile de service si vanzarile de piese de schimb va exista in continuare. Ne bazam si in acest an pe vanzarile obtinute din activitatiile de service si pe comercializarea pieselor de schimb si a anvelopelor".
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO