Companii

Importatorul Milka şi Poiana trece pentru prima dată în faţa Nestlé

Foto: Andreea Alexandru

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.06.2015, 00:07 1233

Mondelez România, importatorul unor branduri precum Milka sau Poiana- care se produce în Bulgaria-, a trecut pe prima poziţie în topul celor mai mari jucători de pe piaţa dulciurilor şi a cafelei în funcţie de vânzările totale, depăşind Nestlé, companie care are în portofoliu branduri precum Joe sau Nescafé, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la mfinante.ro.

Compania a avut anul trecut o creştere de aproape 13% a cifrei de afaceri, până la 714 milioane de lei, avansul fiind previzibil încă din primul semestru atunci când jucătorul a avut vânzări mai mari cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Astfel, compania a depăşit prima dată pragul de 700 milioane de lei, în condiţiile în care unul dintre competitorii săi - Nestlé- a avut anul trecut afaceri mai mici cu aproape 3%, până la 645 milioane de lei.

Mondelez România, care a închis fabrica Poiana în 2009, a devenit cel mai mare jucător de pe piaţa dulciurilor şi cafelei în condiţiile în care compania produce cea mai mare parte a produselor livrate pe piaţa din România în alte ţări. Piaţa de ciocolată este dominată de importuri, în condiţiile în care numărul de fabrici s-a redus semnificativ în criză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO