Companii

"In Capitala nu sunt hoteluri care sa iasa in evidenta"

08.10.2008, 19:10 24

Hotelurile din Capitala, construite pe structuri vechi, comuniste, nu se evidentiaza prin arhitectura si design, considera Yasmine Mahmoudieh, arhitecta si proprietara companiei de design Mahmoudieh Design, care a condus lucrarile de amenajare a unor hoteluri afiliate la lanturi internationale, printre care si Wyndham Hotels, Radisson SAS Berlin sau Kempinski Hotel din Germania.

"In Capitala nu sunt hoteluri care sa iasa in evidenta. Nu putem vorbi de nicio tendinta in arhitectura sau in designul lor. Cele mai multe copiaza modele de hoteluri internationale fara sa fie personalizate dupa specificul romanesc. Ar trebui sa se remarce prin ceva anume, insa nu am observat pana acum nicio noutate la hotelurile din Bucuresti", a spus Mahmoudieh.
Ea crede ca hotelurile din Bucuresti se situeaza la nivelul unu pe o scala de la zero la zece, care ia in considerare designul si arhitectura. Potrivit reprezentantei Mahmoudieh Design, singurul hotel care prezinta un stil mai "contemporan" ar fi Radisson SAS, insa nici acesta nu este "iesit din comun".
Radisson SAS este ultimul hotel de cinci stele deschis pe piata din Capitala, segment pe care mai activeaza si Marriott, Hilton, Crowne Plaza, Howard Johnson, InterContinental, Casa Capsa sau hotelul Carol.
Totodata, Bucurestiul se afla sub nivelul Ungariei in ceea ce priveste acest aspect, dar declaseaza Bulgaria.
"Spre exemplu, Ungaria este foarte avansata din acest punct de vedere, iar cu Rusia nu exista termeni de comparatie. As putea spune ca dintre tarile pe care le-am vizitat, Bulgaria sta mai prost decat Romania din punctul de vedere al designului hotelier", a spus Mahmoudieh, care considera ca solutia este optarea pentru un singur stil si cooptarea unor arhitecti internationali.
"Ar trebui sa se opteze in desingul si arhitectura hotelurilor ori pentru un stil nou, ori pentru unul vechi, care sa sugereze personalitatea unitatii. Hotelierii vor incepe probabil sa apeleze la specialisti internationali cu experienta pentru reamenajare. Acestia au idei noi care pot revigora hotelurile de aici. Aceasta ar fi o solutie pentru a iesi in evidenta din punctul de vedere al designului", a precizat ea, considerand ca Bucurestiul are potential pentru un hotel simbol, care sa se evidentieze de celelalte.
Pana in prezent, Yasmine Mahmoudieh, care a venit in Romania in aprilie, a fost contactata pe plan local in doua proiecte de amenajare a unei cladiri de spatii birouri si un club Romania, insa nu a oferit detalii despre aceste proiecte.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO