Companii

In cazul SNTR, Muresan surprins de "neobrazarea" grecilor

22.06.2000, 00:00 14


Ministrul Agriculturii, Ioan Muresan, a declarat ieri ca il mira "neobrazarea" in fata evidentelor care demonstreaza ca oferta societatii InterAgro a fost mai buna decat cea avansata de compania Leaf Tobacco A Michailidis (LTAM) din Grecia pentru privatizarea Societatii Nationale Tutunul Romanesc (SNTR).

La analiza ofertelor, InterAgro a primit 93 de puncte, in timp ce firma elena doar 76 de puncte. LTAM a oferit un pret de 32 milioane dolari pentru toate actiunile SNTR, in timp ce InterAgro a fost dispus sa plateasca 40 milioane dolari, preluOnd activul si pasivul societatii, a spus Muresan. Muresan a mai afirmat ca InterAgro vrea sa pastreze societatea, in timp ce LTAM "se vedea ca vroia sa vanda in bucati actiunile mai multor societati germane".

Ministerul Agriculturii a inaintat marti la Curtea de Apel Bucuresti recurs la suspendarea procesului verbal de desemnare a firmei InterAgro drept castigatoare a licitatiei de vanzare a Societatii Nationale Tutunul Romanesc (SNTR). Curtea de Apel Bucuresti a suspendat, saptamana trecuta, procesul-verbal de desemnare a firmei InterAgro drept castigatoare a licitatiei de vanzare a SNTR. Curtea urmeaza sa se pronunte, vineri, si asupra cererii LTAM de anulare a contractului de vanzare-cumparare intre Interagro si Tutunul Romanesc.

Compania elena a contestat la Curtea de Apel rezultatul licitatiei de privatizare a SNTR reclamand faptul ca in timpul negocierilor nu a primit certificatul fiscal, grila de punctaj care a stat la baza deciziei finale a comisiei de privatizare si nici procesele verbale ale intOlnirilor pentru negocieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO