Companii

În insolvenţă, retailerul Leonardo vrea reducerea la jumătate a pierderilor

Leonardo pariază pe afaceri de 60 de milioane de euro şi pe reducerea la jumătate a pierderilor

Autor: Cristina Roşca

14.08.2012, 00:06 243

Leonardo, cel mai mare retailer local de încălţăminte şi marochinărie, intrat în insolvenţă în a doua parte a anului 2009, speră să îşi reducă pierderile în acest an la jumătate faţă de 2011, când s-au ridicat la 6,3 mil. euro.

"La nivel operaţional, datorită procesului continuu de eficientizare a businessului, printre altele şi prin îm­bunătăţirea reţelei de magazine, am înregistrat în prima jumătate a anului o îmbunătăţire a performan­ţelor cu 25% faţă de 2010. Pentru întregul an 2012 estimăm o îmbună­tăţire a performanţelor operaţionale cu până la 50% faţă de anul precedent", spune Radu Lotrean, fondator şi coordonator al departamentului de ofertare al Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), companie responsabilă cu reorganizarea judiciară a retailerului Leonardo.

Ultimul an în care Leonardo a terminat pe plus a fost 2007, an în care profitul s-a situat la 2,5 milioane de euro. În anii care au urmat compania a trecut pe pierderi ce depăşesc 70 mil. euro pentru perioada 2008-2011.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO