Companii

Investitie de sase milioane de euro tntr-un centru logistic in Arges

23.09.2004, 00:00 45

Hoedlmayr-Lazar Romania, companie mixta romano-austriaca din domeniul transporturilor rutiere internationale de marfuri si servicii de logistica pentru industria auto, a definitivat recent o investitie de 6 milioane de euro intr-un centru logistic amplasat in localitatea Bascov din judetul Arges.
Compania a fost infiintata in urma cu doi ani si jumatate avand 51% capital austriac detinut de Hoedlmayr International, restul fiind detinut de compania de transport rutier international de marfuri, International Lazar Company
Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro.
International Lazar Company este o firma de transport care apartine unui investitor roman si care detine in momentul de fata o flota de 140 de autocamioane. Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de peste 6 milioane de euro.
Compania Hoedlmayr este prezenta in 12 tari europene, dar si in Thailanda si Argentina, si a avut anul trecut o cifra de afaceri de 170 de milioane de euro, 1.600 de angajati. Detine un parc de 500 de vehicule speciale si 300 de vagoane.
Austriecii sunt intr-o continua expansiune pe piata sud-est europeana, ei achizitionand recent 80% din actiunuile companiei care furniza servicii de transport producatorului de autovehicule Zastava. Johann Hoedlmayr a fondat Hoedlmayr in urma cu 50 de ani ca o mica firma de transport.
Compania austriaca furnizeaza servicii de logistica pentru opt fabrici de automobile din intreaga lume, ocupandu-se de livrarea a circa 1,1 vehicule comerciale pe an. Practic, compania austriaca furnizeaza servicii complete care pornesc de la partea de asamblare a automobilelor si se termina cu livrarea autovehiculelor catre clienti.
Piata romaneasca a transportatorilor rutieri internationali de marfa este estimata pentru acest an la aproape 1 miliard de euro, in crestere cu 20 de procente fata de anul anterior.
"Cresterea din 2004 va fi consemnata si in anii urmatori, pentru ca din ce in ce mai multe multinationale isi vor muta facilitatile de productie in Romania si acest lucru va duce la cresterea afacerilor transportatorilor. Cresterea din transporturile internationale de marfa este una dintre cele mai sanatoase, pentru ca ea s-a produs odata cu cresterea afacerilor clientilor acestora", afirma Radu Dinescu, secretarul general al Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).
In Romania sunt autorizate sa faca transport rutier international de marfa circa 10.000 de camioane, carora li se adauga alte circa 1.500-2.000 de camioane de tonaj mai mic
Doar 6 operatori au peste 100 de autocamioane, piata fiind foarte faramitata si impartita intre 1.900 de companii. Cei mai mari jucatori sunt Alin Trans Deva, Edy Spedition, Frigoexpres Oradea, TransCar Sibiu si Trans Condor Resita.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO