Companii

Investiţii noi la Craiova: Ford Otosan vrea să atragă noi investiţii în România din partea furnizorilor. Producţia se poate apropia de 300.000 de unităţi. Oficialii Ford discută cu universităţi din România pentru a analiza posibilitatea unui viitor centru de inginerie

Ford Otosan a anunţat investiţii de 490 de milioane de euro la Craiova pentru a sprijini creşterea viitoare a producţiei. Fabrica de la Craiova continuă să joace un rol cheie în contextul planurilor de electrificare ale Ford în Europa.

Ford Otosan a anunţat investiţii de 490 de milioane de euro la Craiova pentru a sprijini creşterea viitoare a producţiei. Fabrica de la Craiova continuă să joace un rol cheie în contextul planurilor de electrificare ale Ford în Europa.

Autor: Bogdan Alecu

06.11.2022, 11:41 3882

Craiova poate atrage noi inves­tiţii în industria auto dincolo de cele aproape 500 mil. euro a­nunţate deja de Ford Oto­san după preluarea uzinei de la americani. Miza o reprezintă posibilitatea de  a extinde şi mai mult capacitatea de producţie, de la 250.000 unităţi anual în prezent, la 272.000 conform planului dar şi peste acest volum în funcţie de cerere.

„Ford Transit Courier va fi produs numai la Craiova. Sunt părţi comune cu Puma, vom analiza partea de Puma din România. Avem o bază foarte bună de furnizori în Turcia şi unii vor exporta către România. Pe de altă parte sunt companii din Turcia care se vor localiza în România şi vor angaja oameni local în România. Vom optimiza baza de furnizori. Cel mai bun model este să reducem pe cât posibil transporturile şi să avem cât mai mulţi furnizori lângă uzină“, a spus Dave Johnston, deputy general ma­nager pentru Ford Otosan. Ma­nagerul reprezintă „partea“ Ford Motor Company în cadrul Ford Otosan deţinu­tă în pro­porţie de 41% de Gru­pul Koc şi Ford Motor Company, iar 18% din companie este listat la Bursă.

În prezent în Turcia ca­pacitatea dedicată pentru ac­tu­ala generaţie de Transit şi Tourneo Courier - utilitara şi versiunea de pasageri - este de 68.000 de unităţi, însă odată cu noile modele volumele aproape se vor dubla.

„Avem 68.000 capacitate actuală dedi­cată însă la Craiova capacitatea dedicată lor va fi de 100.000 pentru Transit Courier la care se adaugă cea de 189.000 pentru Puma. Provocarea este cum putem depăşi aceste cifre“, a explicat adjunctul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO