Companii

Italienii fac afaceri de 21 mil. euro cu Distrigaz Sud

11.02.2004, 00:00 75



Distrigaz Sud a incheiat recent doua contracte in valoare de 21 milioane euro cu firmele italiene CPL Concordia Group Italia si Pietro Fiorentini pentru lucrari de modernizare a infrastructurii si achizitie de echipamente, au spus pentru Ziarul Financiar surse de pe piata.



Finantarea celor doua contracte va fi acoperita in proportie de 85% din credite externe contractate de la banca Banca Popolare di Lodi, una dintre cele mai puternice banci private italiene, restul fiind asigurat din surse proprii ale Distrigaz Sud.



Oficialii distributiei de gaze nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei Ziarului Financiar pentru detalii.



CPL Concordia Group Italia va inlocui peste 230 km de conducte si bransamente corodate din otel cu conducte si bransamente din polietilena in cadrul unui contract in valoare de 15,5 mil. euro. Licitatia a avut loc la finele lunii noiembrie a anului trecut, iar atribuirea contractului catre firma italiana a fost anuntata la finele lunii ianuarie. Lucrarile vor incepe in luna mai a acestui an, durata de executie prevazuta fiind de un an.



"Aceasta lucrare are o importanta deosebita pentru Distrigaz Sud, deoarece prin inlocuirea conductelor din otel cu durata de viata expirata se realizeaza o crestere a randamentului exploatarii retelelor de distributie, concomitent cu o crestere a gradului de siguranta in exploatare. CPL Concordia, in calitate de antreprenor general, isi va desfasura lucrarile de montaj in 8 locatii din tara - Bucuresti, Brasov, Galati, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Targoviste si Targu Jiu prin intermediul unor subantreprenori locali", a comentat Italo Mazzanti, reprezentant in Romania al firmelor CPL Concordia si Pietro Fiorentini.



Acesta a adaugat ca Pietro Fiorentini va livra pentru municipiul Bucuresti 12 statii de reglare presiune gaze complet automatizate, fiind unul dintre cei mai mari producatori de echipamente de acest fel.



Pietro Fiorentini a semnat un contract de 6 mil. euro cu Distrigaz Sud, cu o durata de doi ani. Licitatia a avut loc la finele anului trecut, iar contractul a fost atribuit firmei italiene la finele lunii ianuarie a acestui an.



Distrigaz Sud, care are nevoie de investitii pentru a-si moderniza infrastructura, este in curs de privatizare, statul urmand sa vanda 51% din actiunile companiei. Enel (Italia), Gaz de France (Franta), Gazprom (Rusia) si Ruhrgas (Germania) au depus expresii de interes pentru Distrigaz Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO