Companii

Italienii investesc 2 mil.euro intr-un hotel

05.08.2004, 00:00 118

Compania romaneasca Siqua S.R.L., detinuta de o familie de italieni, a investit in jur de 2 milioane de euro intr-un nou hotel in Bucuresti.
Hotelul va purta chiar denumirea de Siqua si va fi deschis in luna octombrie a acestui an, a spus Paolo Tocco, asociat in cadrul companiei investitoare.
"La baza deciziei de a face aceasta investitie sta dorinta mea mai veche de a intra in acest domeniu pe piata romaneasca - eu avand deja in Italia o companie turistica impreuna cu familia - si observand lipsa locurilor de cazare si costurile ridicate din Bucuresti", a mai spus Tocco.
Hotelul, care are 39 de camere duble si trei apartamente, va fi clasificat la categoria de trei stele. "Targetul va fi turismul de afaceri. Preconizam ca pretul mediu va fi de 65 de euro pentru o camera dubla, cu TVA si mic dejun incluse", a mai declarat Tocco.
Hotelul mai are in dotare o parcare subterana cu 28 de locuri si doua sali de conferinte pentru 60 de persoane.
Proprietarii spera sa recupereze investitia in maxim sase ani. "In primul an de functionare speram ca gradul de ocupare al hotelului sa fie de 30-35% si ne dorim ca incasarile sa depaseasca 250.000 de euro", a afirmat Tocco.
Acesta este doar unul dintre cele peste cinci proiecte de hoteluri noi care se desfasoara anul acesta pe piata Bucurestiului.
Cele cinci hoteluri au un numar total de 336 de camere, iar valoarea totala a investitiilor este de circa 30-33 de milioane de euro, potrivit informatiilor furnizate de compania de consultanta hoteliera Peacock Management Hotels.
Printre companiile care au investit in aceste obiective sunt firme cu capital romanesc, italian, iordanian si austriac.
Aproape toate cele cinci noi hoteluri vor fi clasificate la categoria de trei stele.
"Din punct de vedere estetic-compozitional, constructia va urmari incadrarea in specificul zonei- perioada interbelica - dar va avea un spirit modernist", a mai spus Tocco.
Potrivit analistilor pietei hoteliere, oferta de camere de trei stele in Bucuresti este inca insificienta in ciuda investitiilor masive din ultima perioada pe acest segment, astfel ca in urmatorii doi trei ani, ar mai putea fi puse in circuit circa 500 de camere.
"Mai mult ca sigur ca activitatea noastra se va extinde, dar momentan nu pot da detalii despre urmatoarele proiecte", a incheiat Tocco.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO