Companii

Iveco a vandut in opt luni mai bine ca in 2005

22.09.2006, 20:24 49

Compania Iveco Romania, importatorul autoutilitarelor italienesti marca Iveco, a depasit cu 20% in primele opt luni ale anului vanzarile inregistrate pe intregul an 2005, ajungand la 5.427 de unitati comercializate.
Cresterea vanzarilor a adus companiei in 2006 o crestere a cotei de piata cu 1%, pana la aproape 20%. Ritmul de crestere este insa sub cel de anul trecut, de 1,4%.
Iveco ataca segmentul autoutilitarelor de pe piata auto din Romania, unde tocmai a lansat o noua versiune a autoutilitarei Iveco Daily.
Alexandru Gusetoaia, director al diviziei de vehicule comerciale usoare la Iveco Romania, a declarat ca imediat dupa lansarea noului model compania se asteapta la vanzari de 120 de unitati si estimeaza livrari de 2.500 de unitati pentru anul urmator.
"Avem deja precomenzi si preconizam pentru sfarsitul anului vanzari de 100-120 de unitati, iar pentru 2007 credem ca vom vinde aproximativ 2.500 de unitati", spune Gusetoaia.
Iveco a inceput deja importurile pentru noul model in scopul de a reduce durata de distribuire pentru comenzile inregistrate.
"Durata de livrare este redusa la 45-50 de zile pentru ca avem deja vehicule in stoc si incepem distribuirea lor catre dealerii din tara", a spus Victor Ilinca, director de vanzari al Iveco Romania.
In Romania, Iveco are o retea de distributie ce include 7 dealeri autorizati si 20 de puncte de service si asistenta. Cea mai mare parte a vanzarilor Iveco in Romania, aproape 90%, se realizeaza prin sistem leasing.
Investitiile totale efectuate pana in prezent in reteaua Iveco sunt de aproximativ 23 de milioane de euro si sunt programate ca vor ajunge la sfarsitul acestui an la 27 de milioane prin deschiderea de noi filiale de catre dealeri.
Investitiile sunt realizate de dealerii din Romania pentru ca reprezentanta autohtona nu efectueaza investitii directe.
Cel mai mare dealer Iveco din Romania este Cefin Romania, care va da in folosinta la inceputul anului viitor cel mai mare centru integrat Iveco din Europa Centrala si de Est.
Aproximativ jumatate din vanzarile companiei sunt reprezentate de vehiculele comerciale cu o greutate totala de 3,5 tone si de aceea Iveco incearca sa se axeze pe un produs premium cu dezvoltare in nisa de piata, spun oficialii Iveco Romania. De aceea, compania a adus noului model o serie de imbunatatiri, incepand de la infatisarea pusa la punct de designerul italian Giugiaro pana la noile variante de motorizare cu standarde Euro 4 ce incep de la o capacitate cilindrica de 2,3 litri si 96 de cai-putere si ajung pana la 3 litri si 176 de cai-putere. Chiar daca este o autoutilitara, producatorul italian a inclus in dotarile standard un sistem de control al stabilitatii si a crescut prin cele patru airbaguri siguranta din cabina.
Pentru anul viitor, Iveco anunta lansarea variantei cu tractiune integrala a autoutilitarei Daily.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO