Companii

Kandia-Excelent, credite de 10 mil. euro

06.09.2006, 18:50 17

Kandia-Excelent, unul dintre cei mai mari producatori de dulciuri din Romania, intentioneaza sa contracteze doua credite in valoare totala de 10 milioane de euro.
"Un credit in valoare de 4 mil. euro face parte din bugetul de investitii de 15 mil. euro orientate in mare parte in noua facilitate de productie, iar un alt credit de 6 mil. euro va fi contractat pentru sustinerea cantitatilor suplimentare de produse generate dupa inaugurarea, in luna octombrie, a noii capacitati de productie", a declarat Sorin Alexandrescu, directorul general al Kandia-Excelent.
Compania a convocat Adunarea Generala a Actionarilor pentru data de 9 octombrie pentru aprobarea acestor imprumuturi.
Alexandrescu nu a dorit sa precizeze numele bancilor care vor acorda Kandia-Excelent creditele, insa a mentionat ca sunt banci din Romania, intre primele 3 de pe piata.
Producatorul Kandia-Excelent a anuntat pentru acest an un plan de investitii de 15 mil. euro, dintre care 13 mil. euro vor fi directionate catre extinderea capacitatii de productie pe segmentele pe care compania este deja prezenta. Kandia-Excelent a raportat un profit net pe primul semestru de 11,2 mil. lei (3,16 mil. euro), dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile diminuarii cifrei de afaceri in lei cu 3%. Cifra de afaceri bugetata pentru intregul an este de 151,1 mil. lei (42,3 mil. euro), in crestere cu 21% fata de anul trecut. Ritmul de crestere previzionat se bazeaza pe cresterea performantei grupelor de produse din portofoliu si a distributiei la nivel national.
Actionarul majoritar al companiei este Axis Investments, care detine 83,96% din titluri.
Principalii competitori ai companiei Kandia-Excelent sunt Kraft Foods Romania (cu marcile Poiana, Milka, Toblerone, Africana), Heidi Chocolate Suisse (cu marca Heidi), Supreme Chocolats (Primola, Novatini).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO