Companii

LaborMed, vanzari de 12,8 mil. euro, in crestere cu 47%

21.08.2006, 21:19 24

Producatorul roman de medicamente LaborMed Pharma a inregistrat in prima jumatate a acestui an vanzari de aproximativ 12,8 mil. euro, in crestere cu 47% comparativ cu perioada similara a anului, conform datelor Cegedim citate de companie.
"Cresterea vanzarilor a fost determinata de lansarile de noi produse, de cresterea pietei in segmentele abordate de portofoliul LaborMed Pharma, dar si de investitiile in pregatirea fortei de vanzari si a celei de promovare", a afirmat Marcian Gavrilescu, director general al LaborMed Pharma Trading.
El a precizat ca vanzarile realizate in aceasta perioada s-au bazat pe aceeasi structura a portofoliului, dar ca aceasta structura se va schimba in viitor datorita medicamentelor noi inregistrate, destinate sistemului nervos central si diabetului.
Principala arie terapeutica in care LaborMed activeaza este cea a medicamentelor cardiovasculare. "Piata de cardio a crescut cu 43% in primul semestru din 2006, fata de aceeasi perioada a anului 2005", a spus reprezentantul LaborMed.
Compania detine in prezent o cota de 2% din piata locala de medicamente, si are in portofoliul circa 70 de medicamente.
LaborMed este prezenta si cu activitati de export, principalele destinatii ale produselor companiei fiind tarile estice.
"Cele mai vandute medicamente la export raman cele din terapia cardiovasculara. Ponderea acestora nu este foarte mare in vanzari, este vorba de mai putin de 10%. Tarile care inregistreaza cele mai mari volume la export de la inceputul acestui an sunt Rusia, Belarus, Moldova", a precizat Marcian Gavrilescu.
Pentru 2006, LaborMed si-a bugetat o cifra de afaceri de peste 30 de milioane de euro, ceea ce reprezinta un avans de 50% comparativ cu anul precedent.
Compania a incheiat anul trecut cu vanzari de 19,5 mil. euro, ceea ce o plaseaza pe locul cinci in topul celor mai mari producatori de medicamente din Romania.
LaborMed Pharma este una dintre cele mai dinamice companii de pe piata, cu o rata de crestere de aproape trei ori mai mare decat ritmul pietei.
Cei mai importanti jucatori de pe piata farmaceutica romaneasca sunt GlaxoSmithKline, Hoffmann La Roche, Novartis sau Sanofi-Aventis. Dintre producatori in top se afla Zentiva (fosrtul Sicomed), Terapia, Antibiotice, Sindan sau LaborMed.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO