Companii

Litexco cauta 1.000 de hectare de vita de vie

22.12.2004, 00:00 52

Litexco Romania, companie axata in special pe proiecte imobiliare, intentioneaza sa achizitioneze, pina in 2006, circa 1.000 hectare de teren agricol, suprafata care ar urma sa fie plantata cu vita de vie, a declarat ieri directorul general al societatii, Bogdan Serban.
''Am cumparat deja 270 hectare in Mehedinti in zona Vinju Mare. Este destul de complicat, insa, sa gasim suprafete compacte, proprietatile fiind in general mici'', a spus Serban.
In prezent, conducerea firmei prospecteaza diferite zone din tara pentru a identifica suprafetele care ar putea fi cumparate si plantate cu vita de vie. Programul de investitii se intinde pe mai multi ani, iar finantarea ar putea fi asigurata atit din fonduri proprii cit si din imprumuturi obtinute prin programele Uniunii Europene.
''Este o investitie frumoasa, desi nu este o afacere cu profit imediat'', a mentionat Serban.
Grupul international Litexco este specializat in consultanta si investitii imobiliare, avind reprezentante in Brazilia, Argentina, Bulgaria, Ungaria, Italia, Polonia, Romania, Slovacia, Spania, Elvetia si Lichtenstein.
Litexco Group estimeaza pentru 2004 o cifra de afaceri consolidata de aproape 100 de milioane de euro, comparativ cu 80 milioane euro in 2003.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO