Companii

Marigab Com, o companie din Gorj, specializată în comerţul alimentar, face un hotel de 8 mil. euro cu bani din Tranziţie Justă

Marigab Com, o companie din Gorj, specializată în...

Autor: Mirabela Tiron

08.04.2024, 00:07 5842

Compania Marigab Com, din Turceni, judeţul Gorj, controlată de antreprenori locali, specializată în comerţul alimentar, va construi un hotel de circa 8 milioane de euro, cu bani din programul Tranziţie Justă.

„Suntem în faza de precon­tractare, vom construi în apropiere de Turceni un hotel de patru stele, cu 20 de camere şi 4 apartamente, cu centru spa. Marigab este o companie de familie activă din 2002 pe piaţă, care a ajuns la aproape 200 de angajaţi“, a spus pentru ZF Cornel Sanda, directorul Marigab Com.  Acest pro­iect a fost printre primele selectate pentru finanţare la nivel naţional prin Programul de Tranziţie Justă, un program de fi­nanţare nou, concentrat pe ate­nuarea impactului socio-economic al tranziţiei la neu­tralitatea climatică. Marigab Com din Gorj, con­tro­lată de Maria Magdalena Sanda cu un pachet de 50% şi Gabriela Tulba, a raportat afaceri de 145 mil. lei în 2023, în creştere cu 100 mil. lei faţă de 2022 şi dublu faţă de 2021. Compania deţine patru maga­zine alimentare, car­­mangerii, un laborator  de prăji­tu­ri, un restaurant şi dezvoltă cu fon­duri europene o fermă de 10.000 găini ouătoare în comuna Plopşoru, judeţul Gorj.

IMM-urile din judeţele Galaţi, Gorj, Hunedoara, Dolj, Prahova şi Mureş pot accesa fonduri de 775 milioane de euro prin Programul Tranziţie Justă, în primul apel ce sprijină dezvoltarea durabilă şi crearea de noi locuri de muncă, deschis la final de decembrie anul trecut şi prelungit până pe 20 aprilie.

Lista intermediară a proiectelor aprobate în februarie arată investiţii în construcţia de noi hoteluri sau vile turistice în Gorj, Dolj sau Prahova, dezvoltarea de hale de producţie sau spaţii de depozitare,   inclusiv investiţii în diversificarea de servicii medicale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO