Companii

Marius Pitigoi nu mai este numarul unu la Tiriac Auto

04.04.2005, 19:14 339

Marius Pitigoi, cel care a condus in ultimii ani divizia auto a grupului de firme detinut de omul de faceri Ion Tiriac, nu mai este de la inceputul acestei luni director general al Tiriac Auto.
Reprezentantii Tiriac Auto nu au dorit pentru moment sa faca vreun comentariu, precizand insa ca Pitigoi va activa in continuare ca si consultant al divizie auto a grupului de firme detinut de Ion Tiriac.
Plecarea lui Marius Pitigoi de la sefia Tiriac Auto survine la aproximativ o luna dupa cea a lui Viorel Niculescu, de la conducerea Romcar, importatorul Ford.
Marius Pitigoi si Viorel Niculescu sunt cei doi "piloni" care au pus bazele diviziei auto a grupului Tiriac, conducand cele mai reprezentative companii din cadrul grupului, Autorom si Romcar.
Autorom a inceput ca importator pentru marca Mercedes, iar ulterior pe lista marcilor reprezentate de companie au aparut si Chrysler, Jeep sau Smart. Romcar a inceput ca importator pentru marca Ford.
In prezent, companiile din cadrul diviziei auto a grupului Tiriac reprezinta pe piata locala 10 marci si au realizat anul trecut vanzari de 10.000 de vehicule cu un volum al afacerilor de 340 de milioane de euro.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO