Companii

MedLife vrea să extindă formatul MindCare, furnizor de servicii de psihiatrie şi psihoterapie din Capitală, în peste zece oraşe din ţară, şi anunţă primele unităţi în Craiova şi Constanţa

MedLife vrea să extindă formatul MindCare, furnizor de...

Autor: Cristina Bellu

24.05.2024, 12:36 89

MedLife, principalul furnizor de servicii medicale private din România, intenţionează să extindă la nivel naţional formatul MindCare, furnizor de servicii de psihiatrie şi psihoterapie prezent pe piaţa din Capitală de peste 12 ani.

Demersurile de consolidare pe această nişă medicală sunt determinate de tendinţele tot mai accentuate din rândul populaţiei de a apela la servicii de sănătate mintală, în special, în urma pandemiei, spun oficialii MedLife.

În acest context, pe termen mediu, compania îşi propune să deschidă centre de psihiatrie şi psihoterapie, MindCare, în peste zece locaţii din întreaga ţară, primele unităţii fiind programate în Craiova şi Constanţa.

În România, există, în medie, 12 medici psihiatri la suta de mii de locuitori, în timp ce media europeană este de 17. Acest deficit se întâmplă în timp ce prevalenţa tulburărilor mintale şi de comportament aproape s-a dublat în ultimii 10 ani, ajungând de la aproximativ 1566 de cazuri la 100.000 de persoane în 2012 la aproximativ 2890 de cazuri la 100.000 de persoane în 2021.

În plus, România se află pe locul 58 în lume în ceea ce priveşte rata de suicid şi pe locul 126 în ceea ce priveşte depresia. Anxietatea, depresia şi tulburările de comportament sunt printre principalele cauze de boală şi suferinţă în rândul tinerilor. Potrivit unor studii recente, aproximativ 22.000 de copii şi tineri trăiesc cu un diagnostic de boală mentală în ţară. Alte studii arată că aproape jumătate dintre adolescenţii din România au avut cel puţin o dată gânduri de suicid, iar peste un sfert s-au simţit trişti tot timpul şi nu au putut scăpa de tristeţe.

Grupul MedLiFe deţine cea mai puternică reţea de diagnostic şi tratament din România, cu 700 locaţii proprii şi partenere la nivel naţional şi peste 6,5 milioane de pacienţi unici care au apelat la servicii de prevenţie, wellness, tratament şi spitalizare. Totodată, peste 800.000 de angajaţi beneficiază de abonamente de servicii medicale prin intermediul abonamentelor MedLife.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24