Companii

MOL se concentreaza pe titei

28.08.2001, 00:00 14



Grupul petrolier Magyar Olej es Gazipari (MOL) din Ungaria si-a afirmat recent intentia de a renunta la activitatile din domeniul exploatarii de gaze naturale.

"Noi am hotarat sa vindem divizia de gaze naturale pentru a ne concentra asupra activitatilor din domeniul petrolier. De asemenea, purtam discutii cu guvernul pentru a gasi solutia optima si pentru a ridica valoarea actiunilor. Momentul vanzarii va fi determinat de gasirea ocaziei celei mai favorabile si nu de necesitati financiare", a declarat Guorgy Felkai, directorul departamentului de comunicare al MOL.

Compania ungara a inregistrat pe primele sase luni ale anului pierderi de 4,7 miliarde de forinti (17 mil. $), in principal din cauza problemelor diviziei sale de gaze naturale.

Aceasta divizie a inregistrat pierderi operationale in crestere cu 119% fata de perioada similara a anului trecut, datorita unei decizii a guvernului maghiar de a reglementa pretul cu ridicata al gazelor naturale vandute de MOL distribuitorilor locali.

MOL a fost infiintata la 1 octombrie 1991, iar printre actionarii firmei se numara investitori institutionali privati (47%), Agentia de Stat pentru Privatizare (25%), institutii si persoane private din Ungaria (17%) si grupul austriac OMV.

In Romania, MOL activeaza din 1995 si a investit pana in prezent peste 78 mil. $ in dezvoltarea retelei sale de 41 benzinarii. Compania ungara este al treilea furnizor de carburanti din tara noastra.

MOL a lansat recent in Romania benzina Euro Super Plus, a declarat Aliz Kosza, director general MOL Romania. "Continuam strategia de dezvoltare pe aceasta piata, iar in cadrul ei este cuprinsa si deschiderea in acest an a patru noi statii de benzina", a adaugat oficialul MOL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO