Companii

Montero: afaceri de 400 mil. euro in 2010

17.07.2007, 19:25 28

Distribuitorul de medicamente Montero, unul dintre primii zece jucatori din domeniu, si-a bugetat un nivel al businessului de patru ori mai mare pana in 2010 comparativ cu 100 mil. euro in acest an, pe fondul unor noi achizitii in distributie.
"Nu vom putea rezista pe piata farmaceutica la dimensiunea actuala. In momentul de fata o crestere organica este foarte costisitoare, de aceea ideea de tranzactii de capital, respectiv fuziuni sau achizitii, este una din putinele strategii cu sanse reale de reusita pe termen lung. Suntem in discutii cu doua companii (n.red. - pentru aliante strategice)", a afirmat Flavius Hadadea, director general al Montero. El nu a dorit sa precizeze numele companiilor aflate in vizorul Montero.
Montero nu ar fi la prima tranzactie pe distributie. Compania a anuntat recent preluarea Tamisa Trading de la omul de afaceri Anthony Trevor Gibbs. Deal-ul cu Tamisa a avut o structura mai complexa, plata efectiva fiind conditionata de realizarea in urmatorul an a unor indicatori de performanta, respectiv cifra de afaceri, profitul si nivelul creantelor in piata.
Montero SA a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 55 mil. euro, iar Tamisa Trading cu 25 mil. euro. Pentru 2007, cele doua tintesc o cifra de afaceri consolidata de 100 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO