Companii

Montero, afaceri de 45 mil. euro si perspective de listare la Bursa

Montero, afaceri de 45 mil. euro si perspective de listare la Bursa

Radu Tudorache, directorul general al Montero: Apartamentele rezidentiale sunt o alta oportunitate pe care o vom fructifica

03.10.2006, 18:46 276

Compania Montero, cu activitati de distributie si retail de medicamente, a realizat in prima jumatate a anului o cifra de afaceri de 45 mil. euro, in linie cu valoarea bugetata. Pentru intreg anul Montero estimeaza afaceri de 100 mil. euro.
"Variatia cifrei de afaceri este de 20% in plus fata de aceeasi perioada a anului trecut", a afirmat Radu Tudorache, directorul general al Montero.
El a precizat ca rezultatele obtinute au fost determinate de cresterea pietei de medicamente cu 15% si de consolidarea celor 10 companii Montero din tara intr-una singura, lucru care s-a intamplat la inceputul acestui an.
Pe segmentul de retail farmaceutic, compania opereaza retelele de farmacii Omnia si Remedio, printre cele mai mari lanturi locale de profil.
"In total sunt 75 de farmacii in cele doua lanturi, nefiind finalizata rebrandarea tuturor farmaciilor cu unul dintre cele doua branduri. Rebrandarea care era in curs a fost temporizata in asteptarea legii farmaciei, care in proiect prevede cateva lucruri legate de aspectul exterior al farmaciei. Din pacate, legea farmaciei nu a aparut inca, la mai mult de la un an de la inceperea dezbaterilor asupra ei", a continuat Tudorache. In Montero, Omnia si Remedio lucrau la finalul primului semestru 900 de angajati.
"Investitiile in acest an s-au orientat in domeniul farmaceutic, in zona serviciilor logistice, in special in dezvoltarea centrului logistic din Chitila, un proiect intins pe 100.000 de metri patrati", a precizat Tudorache.
Lucrarile la complexul logistic vor fi demarate in aceasta toamna, proiectul fiind definitivat iar autorizatiile obtinute. "In primavara lui 2007 primul modul va fi finalizat. Montero si o alta companie de logistica vor fi primii chiriasi in aceasta locatie, si vor ocupa 20% din totalul suprafetei centrului logistic", a explicat directorul general al Montero. Pentru restul spatiului, se poarta in prezent discutii, insa planurile Montero nu se opresc aici.
"Pe masura incheierii si altor contracte, proiectul va continua, investitia totala fiind de 21 de milioane de euro", a mai spus Tudorache.
Compania Metropola Imobiliar, care face parte din grupul Montero, va continua sa dezvolte imobile de birouri, "segmentul in care s-a specializat incepand din 1997".
"Apartamentele rezidentiale sunt o alta oportunitate pe care o va fructifica Metropola Imobiliar in urmatorii ani. In acest moment se finalizeaza un imobil de birouri de clasa B, pe strada Preciziei, cu o suprafata de inchiriat de 7.000 de metri patrati", a spus Tudorache. In ultima perioada, in piata distributiei de medicamente au existat mai multe informatii conform carora proprietarii bussinessurilor de profil negociaza o posibila vanzare.
Majoritatea companiilor din domeniu sunt detinute de oameni de afaceri romani. "Suntem interesati de achizitii pe partea de distributie/retail, dar nu putem dezvalui numele potentialelor tinte, in acest moment", spune el.
Numele Montero a fost, de asemenea, vehiculat pe lista companiilor interesate de producatorul Antibiotice din Iasi. Acesta urmeaza sa fie scos la privatizare de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) in perioada urmatoare.
"Suntem deschisi si analizam toate oportunitatile de afaceri din domeniul farmaceutic. Este prematur sa o consideram o posibilitate de afaceri, cat timp compania nu a fost evaluata si nu a fost publicat caietul de sarcini. In momentul in care aceste lucruri se vor finaliza, vom putea lua o decizie in ceea ce priveste Antibiotice Iasi", a spus Radu Tudorache. Planurile companiei au in vedere si o posibila listare pe Bursa.
"Suntem foarte interesati de cotarea companiilor noastre din domeniul farmaceutic la Bursa, dar asteptam o lichiditate mai mare a acesteia. Ne uitam cu interes si la cotarea pe o alta piata de capital din UE", a explicat Tudorache.
Anuntul companiei cu privire la cotarea pe Bursa survine la putin timp dupa ce A&D Pharma, cel mai mare jucator din industrie, a anuntat ca are in vedere listarea pe Bursa din Londra.
Montero este una dintre cele mai importante companii din Romania cu active pe segmentul farmaceutic.
In domeniul distributiei de medicamente, principalii competitori ai companiei sunt Mediplus, Relad, Farmexim, Farmexpert, Fildas Trading sau Europharm Distributie. Totodata, cele mai mari lanturi locale de farmacii sunt, pe langa cele detinute de Montero, Sensiblu, Help Net, Catena, Dona sau Centrofarm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO