Companii

Multivac Germania preia operatiunile distribuitorului local Persys Engineering

16.06.2008, 18:55 118

Multivac, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de utilaje de ambalare in vacuum si atmosfera modificata care ruleaza afaceri de 500 mil. euro, va intra direct pe piata locala dupa ce va prelua infrastructura fostului distribuitor Persys Engineering.
Tranzactia este estimata la aproximativ 1-1,5 milioane de euro, grupul german intentionand sa investeasca in cursul anului viitor circa 4 milioane de euro in constructia unui nou sediu si a unei noi capacitati de productie in Capitala.
"Vom investi cateva milioane de euro pentru a porni Multivac Romania, deoarece avem nevoie de spatiu pentru constructia unui nou sediu pe aproximativ 3.000 de metri patrati, iar Bucurestiul este un oras scump", a spus Hans-Joachim Boekstegers, directorul executiv al Multivac.
Persys Engineering este prezenta pe piata locala de 15 ani fiind cel mai mare distribuitor de masini de ambalat in vacuum si atmosfera modificata. Compania este detinuta de doi asocialti de origine romana, Dumitru Bordea si Adrian Dobre, cel din urma fiind directorul general si actionarul majoritar al companiei.
Persys Engineering detine o capacitate de productie de 1.200 de metri patrati in localitatea Cernica din apropiere de Capitala si are 35 de angajati.
Prin intermediul acestei tranzactii Multivac nu va achizitiona si capacitatea de productie de la Cernica, urmand doar sa o inchirieze pana la construirea noului sediu.
Intr-o piata estimata la 10 milioane de euro, Persys Engineering a inregistrat anul trecut afaceri de 6 mil. euro si estimeaza pentru anul acesta un ritm de crestere de cel putin 30%. Principalii clienti ai Persys sunt producatorii locali de preparate din carne printre care si CrisTim, Aldis, Caroli Foods sau Transavia. Principalii competitori ai Persys sunt companiile Convinience Food Systems, Webomatic, Ulma si Variovac.
Potrivit directorului executiv al Multivac, infiintarea companiei va dura circa sase luni, acestea fiind urmate de una sau doua luni pentru integrarea businessurilor.
"Intentionam sa crestem numarul de angajati de la 35 la 56 de persoane pana la sfarsitul anului viitor, dar si sa obtinem afaceri de 8 milioane de euro pana la sfarsitul acestui an", declara Boekstegers.
Multivac este o afacere de familie, inceputa in Germania in urma cu 47 de ani, care a inregistrat anul trecut afaceri de 500 de milioane de euro la nivel mondial. Grupul detine 2.600 de angajati, 1.000 dintre ei lucrand in cele peste 50 de filiale detinute in intreaga lume.
Aceasta preluare din Romania face parte din strategia grupului de a avea o filiala in fiecare tara in care este prezent.
"In acest moment au mai ramas doar doua tari din Europa in care nu avem filiala, si anume Spania si Bulgaria", a declarat Boekstegers.
Pentru anul acesta, producatorul asteapta o crestere de sub 10% a afacerilor tinand cont ca toti marii producatori de alimente isi amana investitiile planificate pentru acest an. Grupul a intrat recent pe piata Rusiei, dar ia in considerare si deschiderea unor centre de productie de masini mici de ambalat in Brazilia, India si Statele Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO