Companii

Muresan recunoaste ceva nereguli in privatizarea SNTR

12.07.2000, 00:00 27



In procesul de privatizare a existat o neregula - neemiterea de catre Ministerul de Finante a certificatului de sarcini fiscale ale Societatii Nationale Tutunul Romanesc (SNTR), a admis ieri Ministrul Agiculturii si Alimentatiei (MAA), Ioan Muresan, care insa a adaugat ca "cei doi concurenti au acceptat acest lucru", inclusiv compania elena Leaf Tobacco A. Michailides (LTAM).

In replica, reprezentantii LTAM spun ca dimpotriva, chiar au conditionat potentiala semnare a contractului de prezentarea certificatului fiscal, in care sunt prezentate obligatiile financiare ale SNTR.

LTAM a dat in judecata statul roman pentru nerespectarea obligatiilor de privatizare, iar justitia a suspendat definitiv si irevocabil contractul de vanzare al SNTR catre concurentul sau, InterAgro. Decizia finala privind anularea contractului va fi luata maine de catre Curtea Suprema de Justitie.

"Dupa ce Curtea Suprema de Justitie va lua o decizie finala, vom decide daca reluam privatizarea de la zero sau dintr-o anumita etapa, daca modificam hotaraera de guvern care stabileste ca SNTR se vinde in intregime, prin actiuni, si nu active", a spus Muresan.

In cazul in care se va decide reluarea procesului de privatizare din momentul in care mai ramasesera in calcul doar ofertele InterAgro si LTAM, procesul de negociere va continua dupa ce comisia de privatizare va pune la dispozitia celor doua companii certificatul fiscal.

Reprezentantii LTAM au declarat ieri intr-o conferinta de presa ca raportul consultantului MAA pentru aceasta privatizare, ABN Amro, subliniaza faptul ca oferta firmei elene este mai buna decat cea a InterAgro si ca, implicit ar trebui sa fie declarati castigatori ai licitatiei. "Oferta LTAM se apropie mai mult de obiectivul MAA de a asigura un viitor mai bun industriei romanesti a tutunului", au declarat oficialii LTAM citand din raportul ABN Amro.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO