Companii

Nepotul premierului, asociat într-un business cu o firmă care a cumpărat 22 de farmacii: Grupul Marcos Provit din Buzău, care controlează farmaciile Evofarm, dar şi compania Evo Nuclear, cu Mihai Cristian Ciolacu printre acţionari, preia 22 de farmacii din patru judeţe din Muntenia

Nepotul premierului, asociat într-un business cu o...

Autor: Cristina Bellu

19.09.2023, 00:05 12352

♦ Firma Marcos Provit, care deţine farmaciile Evofarm, este controlată de Marius Gabriel Neagu, Andrei Isac şi Andrei Robert Tănase, potrivit platformei termene.ro ♦ Aceeaşi firmă, Marcos Provit, este şi acţionar majoritar al Evo Nuclear, firmă înfiinţată în 2022, unde acţionari minoritari sunt Mihai Cristian Ciolacu şi Vlad Vrancisc Iman.

Lanţul de farmacii Evofarm, cu 126 de unităţi în mai multe judeţe din ţară, potrivit informaţiilor publice de pe site-ul instituţiei, preia 22 de far­ma­cii aparţinând companiei Farma­cia de la Ţară, localizate în judeţele Dâmbo­viţa, Giurgiu, Ilfov şi Teleorman.

Tranzacţia a primit deja acordul Consiliului Concurenţei, potrivit unui comunicat al autorităţii.

Firma Marcos Provit, care deţine farmaciile Evofarm, este controlată de Marius Gabriel Neagu, Andrei Isac şi Andrei Robert Tănase, potri­vit platformei termene.ro. În 2022, Marcos Provit a avut o cifră de afa­ceri de 226 mil. lei, plus 40%, un pro­fit net de 5,3 mil. lei şi un număr me­diu de 231 de angajaţi, arată sursa citată.

Marius Gabriel Neagu este par­tener de afaceri cu Mihai Cristian Cio­lacu, despre care presa a scris că este nepotul lui Marcel Ciolacu, pri­mul-ministru al României. Mai mult, firma Marcos Provit este şi acţionar majoritar al Evo Nuclear, firmă înfi­inţată în 2022, unde acţionari mino­ritari sunt Mihai Cristian Ciolacu şi Vlad Vrancisc Iman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO