Companii

Nortel incearca sa stranga un miliard de dolari

10.08.2001, 00:00 13



Producatorul de echipamente pentru telecomunicatii Nortel Networks a anuntat, zilele trecute, ca doreste sa lanseze o emisiune de bonduri convertibile, care ar urma sa-i aduca aproximativ un miliard de dolari, potrivit New York Times.

Actiunea Nortel vine la doar o saptamana dupa ce rivala sa, Lucent Technologies, a reusit sa stranga peste 1,9 miliarde USD prin lansarea de actiuni convertibile.

Desi investitorii sustin ca oferta Nortel este mai putin atractiva decat cea a Lucent, ei spun ca ambele companii vor avea de castigat de pe urma acestor actiuni. Vanzarea de bonduri va fi coordonata de Credit Suisse First Boston si J.P. Morgan Chase, au declarat surse apropiate tranzactiei.

Nortel a anuntat pierderi de 19,4 miliarde de dolari pe trimestrul al doilea al anului, estimate drept cele mai mari din istoria companiei. Ca majoritatea companiilor de telecomunicatii din lume, Nortel sufera de o scadere dramatica a vanzarilor si de lipsa acuta a unei finantari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO