Companii

Operatorul aerian SWISS a transportat cu 10% mai multi pasageri pe cursele Bucuresti-Zurich

28.08.2007, 18:04 33

Compania aeriana Swiss International Airlines, unul dintre principalii operatori de pe piata locala, a inregistrat in prima parte a anului o crestere de 10% a numarului de pasageri pe zborurile in si dinspre Romania.
Compania opereaza 14 curse saptamanale pe ruta Bucuresti-Zurich, pe care a inregistrat in prima parte a anului un grad de ocupare mediu de 88%, in crestere cu 5% fata de 2006.
"Integrarea companiei SWISS in grupul Star Alliance sau parteneriatul cu Lufthansa au adus multiple posibilitati de combinatii de zbor, ceea ce a contribuit la cresterea inregistrata", a spus Andrea Brezean, sales manager SWISS International Airlines pentru Romania & Moldova.
Din alianta Star Alliance mai fac parte operatori aerineni precum Air Canada, Air New Zealand, Austrain Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Spanair sau TAP Portugal.
Totodata, veniturile companiei in Romania au crescut proportional cu numarul de pasageri, depasind estimarile initiale de 5% ale reprezentantilor companiei.
Avand in vedere ca SWISS opereaza pe ruta Bucuresti-Z?rich cu avioane Airbus 320, care au o capacitate standard de 150 de locuri, numarul de pasageri transportati pe ruta Bucuresti-Zurich a depasit in prima jumatate a anului peste 45.000 de persoane, potrivit estimarilor ZF.
Avand in vedere gradul de ocupare inregistrat de companie, reprezentantii acesteia analizeaza introducerea de noi rute, insa nu au deocamdata un raspuns concret in acest sens.
Piata aeriana din Romania are unul dintre cele mai alerte ritmuri de crestere. Astfel, traficul aerian de linie regulata inspre si dinspre Romania va creste cu cel putin 8,4% in 2007, pana la 3,8 milioane de pasageri, iar numarul de linii aeriene care opereaza pe piata locala se majoreaza cu sapte noi operatori anual, potrivit Asociatiei Internationale pentru Transport Aerian.
"Piata aeriana din Romania se caracterizeaza prin multiple posibilitati oferite de catre companiile aeriene si cu optiuni variate pentru pasagerii care zboara din si spre Romania", precizeaza Brezean.
Pe piata aeriana locala de linie regulata mai opereaza companii precum TAROM, Lufthansa, Air France, KLM, Austrian Airlines, Malev, British Airways sau SWISS.
La nivel international, SWISS a transportat anul trecut peste 10 milioane de pasageri, inregistrand in acelasi timp un grad de ocupare de 79,8%, potrivit datelor furnizate de Asssociation of European Airlines.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO