Companii

Pătrăşcanu, Fan Courier: Cea mai mare problemă pentru noi este infrastructura

Pătrăşcanu, Fan Courier: Cea mai mare problemă pentru noi este infrastructura

Autor: Anelis Baciu

16.02.2013, 14:13 1652

Lipsa unei infrastructuri rutiere care să permite dezvoltarea şi accelerarea vitezei de livrare este una dintre cele mai mari piedici cu care se confruntă firmele de curierat din România, consideră Felix Pătrăşcanu, managing director şi acţionar la Fan Courier, cel mai mare jucător cu capital românesc din piaţa de cu­rierat.

"Cea mai mare problemă pentru noi, care ne împiedică să ne dezvoltăm, este infra­structura. Noi ne-am modernizat, ne-am mărit flota, dar degeaba facem noi pro­gre­se dacă nu se întâmplă nimic cu dru­mu­rile din România. Dezvoltarea infrastruc­turii ar trebui să fie obiectiv prioritar pentru gu­vern pentru că reprezintă cel mai sigur mijloc prin care se atrag investitorii şi prin care putem să obţinem creştere eco­nomică", consideră Pătrăşcanu.

Statul a alocat anul acesta un buget total de 13,1 miliarde de lei (3 miliarde de euro) pentru infrastructura rutieră (autostrăzi şi drumuri naţionale), feroviară, aeroportuară, navigabilă şi de metrou, arată o analiză a ZF pe baza bugetului de stat pentru anii 2012-2016. Suma este în scădere cu 8,5% faţă de bugetul alocat iniţial Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în 2012, când această instituţie avea în subordine şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), care primea de altfel an de an cei mai mulţi bani de la Ministerul Transporturilor pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Fan Courier a fost înfiinţată în urmă cu 15 ani şi este detinută de Felix Pătrăşcanu şi fraţii Adrian şi Neculai Mihai. Compania operează cu o flotă formată din peste 1.600 de vehicule, are aproximativ 2.600 de angajaţi şi furnizează servicii de curierat pentru 16.000 de clienţi, dintre care majori­ta­tea sunt companii.

Afacerile Fan Courier au crescut în lei cu 10% anul trecut, la circa 244 de milioane de lei (55 mil. euro), ritm de creştere pe care compania doreşte să-l păs­treze şi în acest an

Pe piaţa de curierat mai activează jucă­tori precum TNT, DPD, Cargus, UPS şi TCE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO