Companii

Paul Zarzără, UNIQA Asigurări: Mai puţin de 1% dintre microîntreprinderi, companii mici şi mijlocii deţin o soluţie de protecţie financiară a afacerii. Există un deficit de asigurare semnificativ. Doar pentru cele mai importante cinci daune pe segmentul corporate şi IMM în 2021, UNIQA a plătit despăgubiri în valoare de 6,3 milioane de euro

Paul Zarzără, membru în directoratul UNIQA Asigurări: Cel mai despăgubit risc de către UNIQA în 2021, în zona soluţiilor de protecţie pentru afaceri, este riscul de incendiu.

Paul Zarzără, membru în directoratul UNIQA Asigurări: Cel mai despăgubit risc de către UNIQA în 2021, în zona soluţiilor de protecţie pentru afaceri, este riscul de incendiu.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.08.2022, 18:15 524

Servicii şi comerţ, construcţii civile sau industriale, HoReCa, clădiri şi birouri, industrie alimentară, industrie uşoară, medicală sau farmaceutică - sunt principalele domenii din care provind companiile care optează pentru o asigurare la nivelul portofoliului UNIQA Asigurări, parte a grupului austriac UNIQA.

„Pentru UNIQA, soluţiile de asigurări destinate afacerilor repre­zintă un segment important. Am în­cheiat anul 2021 cu venituri de 40 mil. euro generate pe acest pa­lier şi, la momentul actual, asigurările pentru afaceri reprezintă 50% din portofoliul com­pa­niei“, spune Paul Zarzără, membru în direc­toratul UNIQA Asigurări.

El adaugă şi că, în prezent, în mediul de afaceri din România, sunt aproximativ 1,7 milioane de firme, dintre care peste 95% sunt mici întreprinzători.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO