Companii

Pehart Tec a bugetat investiţii de 20 mil. euro: „Suntem foarte atenţi la optimizarea consumului de energie“

Pehart Tec a bugetat investiţii de 20 mil. euro:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.07.2023, 19:00 148

♦ La nivel de diversificare a portofoliului de produse, anul acesta compania vrea să intre pe piaţa produselor AfH (away from home) şi estimează că maşina de producţie va fi operaţională din vară.

Producătorul de hârtie Pehart Grup, controlat de fondul de private equity Abris Capital, a bugetat investiţii de peste 20 de milioane de euro în 2023 pentru eficientizarea energetică a liniilor de producţie, diversificarea portofoliului şi creşterea capacităţii de export.

„Sperăm ca anul viitor să avem funcţională şi o linie verde de producţie“, spune Gabriel Stanciu, director general la Pehart Grup.

Compania vede în actualul mediu macroeconomic o sursă puternică de volatilitate în piaţa locală. „Am asistat deja la creşteri mari de costuri ale energiei, cu impact direct în producţie, iar creşterea inflaţiei de anul trecut a avut un efect direct asupra costurilor materiilor prime. Astfel, suntem foarte atenţi la optimizarea consu­mului de energie şi pentru a găsi soluţii eficiente în aprovizionarea cu materii prime. În consecinţă, o provocare pentru acest an este eficientizarea energetică“, a spus Iulia Sbiera, CFO la Pehart Grup, ca răspuns în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO