Companii

Penny Market deschide 9 magazine luna aceasta

Penny Market deschide 9 magazine luna aceasta

Autor: Ana Maria Petcana

03.12.2013, 18:58 514

REWE România a lăsat cele mai multe deschideri de maga­zine pe final de an, astfel că în următoarele trei săptămâni retailerul va inaugura nouă magazine Penny Market şi va închide anul cu o reţea de 150 de unităţi Penny şi şapte XXL Mega Discount.

„Urmează să deschidem în următoarele trei săptămâni în Negreşti-Oaş, Târgovişte, Bra­şov, Do­rohoi, Sibiu, Târgu-Mureş, Ga­laţi, Buşteni şi Brad. Ex­pan­siunea noastră se desfăşoară con­form planificării iniţiale, astfel că până la sfârşitul anului vom putea deschide aproape tot ce ne-am propus“, a declarat directorul fi­nan­ciar al REWE România, Daniel Gross.

În acest an, retailerul a mai inaugurat şase magazine, numă­rul deschiderilor ajungând astfel la 15, cu cinci mai puţine decât prevăzuse iniţial. Compania avea la sfârşitul anului trecut 136 de ma­gazine Penny Market şi şase magazine XXL Mega Discount.

Investiţia într-un magazin este de circa 2 milioane euro din care jumătate reprezintă costul terenului, 70% din terenurile pe care sunt construite magazinele Penny şi XXL Mega Discount aparţinând companiei.

Principalul concurent al retailerului pe segmentul pe care activează este Lidl. În România, grupul REWE mai este prezent prin lanţul de supermarketuri Billa.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO