Companii

Peste 4,3 milioane de turişti au ajuns în unităţile de cazare în primele cinci luni, peste nivelul din 2019, creştere susţinută de români

Peste 4,3 milioane de turişti au ajuns în unităţile...

Autor: Miruna Diaconu

10.07.2023, 18:15 106

♦ Numărul străinilor care vizitează România este în continuare mai mic decât cel înregistrat în 2019, cel mai bun an pentru turismul local.

Peste 4,34 milioane de turişti au ajuns în unităţile de cazare locale în primele cinci luni ale acestui an, potrivit datelor Insti­tutului Naţional de Sta­tistică. Datele arată o creştere uşoară faţă de aceeaşi perioadă din 2019, când au fost înre­gistraţi 4,30 milioane de turişti.

Creşterea însă a fost sus­ţinută de piaţa locală şi nu de turismul de incoming, numărul de străini a fost sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului 2019.

Dacă nu vor exista eveni­mente care să perturbe piaţa locală, anul 2023 ar putea aduce o depăşire a rezultatelor din 2019, anul reper pentru piaţa turistică locală. Mai mult, după anii pandemiei, când tu­ris­mul de business şi eveni­men­tele au fost cele mai afec­tate sectoare, anul 2023 aduce o efervescenţă în această piaţă, dar şi o revenire a hotelierilor din marile oraşe care înre­gis­trează de la începutul acestui an un număr semnificativ de evenimente organizate. Aştep­tările sunt ca toamna să păstreze acelaşi trend.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO