Companii

Ponta: CE are opţiunea de a permite adaptarea legislaţiei pentru explorarea gazelor de şist

Ponta: CE are opţiunea de a permite adaptarea...

Autor: Departamentul Economic

22.05.2013, 19:27 136

El a arătat că, pentru securitatea energetică, în urma discuţiilor de la Bruxelles, România poate nu doar să identifice noi resurse de energie, dar şi să ia toate măsurile necesare pentru a-şi asigura independenţa de importuri din Rusia şi a deveni un exportator de energie în regiune.

Premierul a afirmat totodată că România îşi va balansa politica de subvenţionare a energiei regenerabile astfel încât costurile să fie suportabile atât pentru industrie, cât şi pentru populaţie.

"La aspectele sociale ale politicii energetice, s-a reliefat importanţa investiţiilor în energie pentru a se crea noi locuri de muncă, problema evident numărul 1 a Uniunii Europene, a României şi a tutor ţărilor în acest moment. S-a păstrat politica de susţinere şi de sprijin pentru consumatorii vulnerabili", a mai spus Ponta.

Premierul a arătat totodată că autorităţile de la Bucureşti doresc să finalizeze până la sfârşitul acestui an interconectarea reţelelor de gaze cu Republica Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO