Companii

Posta tinteste afaceri de 300 mil. euro

29.01.2007, 18:49 12

Compania Nationala Posta Romana (CNPR) estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 300 mil. euro, dupa ce rezultatele preliminare din 2006 indica o cifra de afaceri de 256 mil. euro, potrivit lui Dan Mihai Toader, director general al CNTR.
Afacerile Postei Romane in 2006 au fost cu 40 mil. euro mai mari decat in 2005. Motivele principale ale cresterii de anul trecut, sunt, in opinia conducerii companiei, numarul mai mare de parteneriate cu furnizori de utilitati, in special banci. Potrivit oficialilor Postei, negocierile cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, privind acordarea unui imprumut de 50 mil. euro, se apropie de final. Imprumutul urmeaza sa fie folosit pentru amenajarea unui centru de tranzit, la Bucuresti si pentru retehnologizarea centrului de tranzit din Cluj-Napoca. Reprezentantii Postei Romane au discutat la sfarsitul saptamanii trecute, la Cisnadioara, in judetul Sibiu, despre ceea ce compania nationala are de facut pentru a respecta normele europene.
CNPR va investi in acest an in schimbarea parcului auto, compania luand in calcul un contract de leasing operational prin sistem buy-back, pentru a inlocui circa 1.100 de masini. Numarul oficiilor postale informatizate va creste de la 1.100 in prezent la circa 3.000, din 7.100 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO