Companii

Praktiker: Nu plecăm din România, deocamdată vrem să revenim pe profit

 Praktiker: Nu plecăm din România, deocamdată vrem să revenim pe profit

Autor: Cristina Roşca

02.04.2012, 13:11 1008

Compania germană de bricolaj Praktiker, care a raportat pentru 2011 vânzări nete de 152,3 milioane de euro, la jumătate faţă de 2008, infirmă zvonurile apărute în piaţă potrivit cărora ar urma să se retragă din România.

"În pofida zvonurilor recente, conducerea germană a grupului Praktiker nu are în plan şi nu intenţionează să închidă sau să vândă o filială importantă cum este Praktiker România", scrie în comunicatul de presă al companiei.

Zvonurile au apărut în piaţă după ce Praktiker, liderul pieţei locale de bricolaj până în 2009, a realizat anul trecut vânzări nete de doar 5,6 milioane de euro pentru fiecare magazin din România, la jumătate faţă de nivelul maxim atins în 2008, dar şi faţă de media vânzărilor realizate de ceilalţi jucători din această piaţă.

Praktiker, care în 2012 aniversează un deceniu de prezentă în România, mizează în acest an pe strategii de fidelizare a clienţilor existenţi. Aceste strategii vizează diversificarea ofertei de produse, precum şi optimizarea experienţei de cumpărare prin extinderea gamei de servicii post-vânzare, pentru a răspunde necesităţilor tot mai complexe ale clienţilor. Compania încearcă de asemenea să revină pe profit.

"În perioada 2009-2011, România s-a confruntat cu una dintre cele mai semnificative scăderi pe zona de DIY din Europa. Pe fundalul unei economii instabile şi al unei incertitudini financiare care afectează toate pieţele, scăderile înregistrate în aceşti ani sunt fireşti, fiind generate de un context macro-economic şi de schimbarea comportamentului de consum - aspecte care nu pot fi controlate. Praktiker se concentrează însă pe găsirea celor mai bune soluţii de rentabilizare a operaţiunilor şi de revenire pe profit. Contează doar cum vom gestiona de acum înainte situaţia şi ce strategii vom alege să adoptăm", a declarat Michael Krahn, country manager Praktiker România.

Pe piaţa de bricolaj, estimată la circa 1 mld. euro, mai activează Dedeman, Bricostore şi Baumax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO