Companii

Vânzările Praktiker, la minim istoric. H&M, afaceri record

Vânzările Praktiker, la minim istoric. H&M, afaceri record

Autor: Cristi Moga

30.03.2012, 00:06 2516

Două dintre cele mai mari companii europene prezente pe piaţa locală, germanii de la Praktiker şi retailerul suedez de îmbrăcăminte H&M, au anunţat ieri rezultate contradictorii în România, într-o economie care deocamdată nu-şi găseşte cadenţa.

Astfel, în timp ce Praktiker, fostul lider al pieţei de bricolaj şi unul dintre pionierii acestui domeniu în România, a ajuns la un nou minim al vânzărilor pe piaţa locală, de 152,3 milioane de euro (5,6 milioane de euro per magazin), suedezii de la H&M au publicat venituri record pentru magazinele din România, mult peste rezultatele obţinute în ţări precum Polonia, Cehia sau Ungaria.

În primul trimestru al acestui an financiar, suedezii au realizat în România vânzări de 14,3 mil. euro cu o reţea de 11 magazine, adică 1,3 mil. euro per unitate.

Cu aceste rezultate, suedezii ar putea ajunge la vânzări anuale de haine de 4-5 mil. euro per magazin, aproape de nivelul la care a ajuns Praktiker cu magazinele de bricolaj şi materiale de construcţii, a căror suprafaţă este de patru ori mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO