Companii

Prigoana tunde iarba din Cluj pentru 8 milioane de euro

Prigoana tunde iarba din Cluj pentru 8 milioane de euro

Autor: Vasile Magradean

12.09.2011, 21:32 687

Firma Rosal aparţinând deputatului PDL Silviu Prigoană a câştigat, luni, licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din municipiu, cu o ofertă totală de 34 de milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele comisiei de licitaţie, viceprimarul Laszlo Attila, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că firma Rosal şi-a adjudecat licitaţia deoarece a avut preţul cei mai mic.

"Comisia de licitaţie a Primăriei a stabilit, luni, că firma Rosal a câştigat licitaţia pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din municipiul Cluj-Napoca pe ambele loturi, cu preţul cel mai mic. Astfel, pe primul lot, oferta câştigătoare a fost de 14 milioane de lei, iar pe cel de-al doilea lot, de 20 de milioane de lei. Contractul va fi semnat pe patru ani", a spus Laszlo.

Potrivit acestuia, firma Rasimo, care a depus oferte, a fost descalificată deoarece sumele erau mai mari decât cele estimate de municipalitate, astfel că în cursă au mai rămas doar SC Rosal şi SC Romprest.

"SC Romprest a avut preţuri mai mari de cât Rosal, pe primul lot de 14,7 milioane de lei, iar pe cel de-al doilea de 21,1 milioane de lei", a spus viceprimarul Clujului.

Primăria Cluj-Napoca a estimat iniţial o sumă de 40 de milioane de lei pentru întreţinerea spaţiilor verzi din oraş.

La licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca în luna iunie au depus oferte SC Rosal, a deputatului PDL Silviu Prigoană, SC Romprest, a omului de afaceri Florian Walter, finanţatorul echipei de fotbal "U" Cluj, şi SC Rasimo, a unui om de afaceri clujean, Radu Vlas.

SC Rosal mai derulează în Cluj-Napoca un contract de salubritate pe unul dintre cele două loturi în care a fost împărţit municipiul în anul 2010, câştigat tot în urma unei licitaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO